Jotta saisit blogistamme konkreettisemman elämyksen, voit tulevien ruokaohjeiden avulla luoda kotisi keittiöön kommuuniamme vastaavan ”Ivanilaisen”, silmiä kirvelevän ilmapiirin. Halutessasi voit jakaa sitä myös perheesi ja ystäviesi kesken tarjoamalla heille valmistamiasi ruokia. Henkilökohtaisesti en tarjoaisi näitä sapuskoja edes pahimmalle vihollisellenikaan, mutta joillekin nämä ruoat tarjoavat varmasti eräänlaisen kulttuurielämyksen – tai shokin.
Joten eiköhän pidemmittä puheitta kaiveta pannut ja kattilat kaapista, pistetään hella tuleen, poistetaan palohälyttimestä paristot ja aletaan valmistamaan herkullisia kotiruokia ála Ivan.
Alkuvalmistelut ovat aina tärkeitä ruoanlaitossa. Myös Ivan on tämän asian huomannut, ja noudattaa rutiinin omaisesti omia käyttäytymismallejaan. Tässä Ivanin yleisin käyttäyminen ennen ruoanlaittoa.
- Käynnistä 1-2 lieden levyä, ja anna niiden lämmetä 30-60 minuuttia ennen ruoanlaiton aloitusta (punainen väri kertoo, kun liesi on sopivan kuuma)
- Odotellessasi lähde ulos korjaamaan autoja
- Käynnistä levyt uudelleen jos joku on sattumoisin ne käynyt sammuttamassa
- Lähde ulos korjaamaan autoja tai muuten vain touhuamaan omia askareita
- Unohda, että aioit valmistaa ruokaa.
Monelle teistä alkuvalmisteluihin saattaisi kuulua myös käsien pesu, mutta niin kuin kaukon hygieniakirjoituksen toisesta osasta monelle varmasti asia tuli harvinaisen selväksi. Ivan ei ikinä pese käsiään. Sen takia myös teille blogin lukijoille jotka aikovat näitä ruokia kotona valmistaa, on äärimmäisen tärkeää olla pesemättä käsiä useaan päivään sekä uittaa niitä moottoriöljyssä muutaman tunnin verran. Vain silloin voit saada ruokaan aidon ja oikean, tunteella ja taidolla tehdyn Ivanilaisen keittiön maun.
Tässä kirjoituksen ensimmäisessä osassa otamme pehmeän laskun Ivanilaiseen keittiöön ja valmistamme Kello viiden teen.
Resepti on yksinkertainen: 3 dl vettä, sekä 1 teepussi.
Kaada kattilaan 3 dl vettä ja odota, että vesi alkaa kiehua. Huomattuasi, että vesi kiehuu odota niin kauan kunnes vesi on haihtunut pois. Lisää tarvittaessa toinen annos vettä. Kaada kiehuva vesi teemukiin ja hauduta teepussia vedessä n. 3 minuuttia. Tee on valmis.
Valmistuksessa saattaa kuitenkin ilmetä ongelmia. Esimerkiksi teepussi voi hajota liiallisen hauduttamisen seurauksena, jolloin mukiin voi jäädä (teelehtien) jätöksiä (kuva 1). Jos vesi ehtii jäähtyä, on Ivan kehittänyt näppärän tavan saada se uudelleen lämmitettyä (kuva2).
Seuraavassa osassa päästäänkin jo tositoimiin ja valmistamaan mjakaroonia, savustettua riisiä ja lihaisia salaattipihvejä.
16 kommenttia:
Jälleen odotus palkittiin <3
Ou mai looooooood.
täytyykin heti kokeilla tee ála Ivan
Pelkäsin jo hetken, että Ivan oli vähintään myrkyttänyt teidät kun uusia merkintöjä ei kuulunut! :D
*Jes, jatkoa!*
Olipa helpottavaa että ilmoititte itsestänne. Pitääkin järjestää kello viiden teekutsut.
Hulluuden ja nerouden raja on tunnetusti häilyvä.
Voi ei. :D
Ivan on idolini
http://www.houston-imports.com/forums/showthread.php?t=486637
Ivanin siko on löytynyt. I clean it.
Eipä oo muuten herraa näkyny pitkään aikaan... Liekö työmatka venähtäny elämän mittaseks vai onko se jossain siellä nurkissa kylmää syksyä piilossa?
Miusta tuntuu että Englannin hoveissa tee valmistetaan ja nautitaan samoin. :)
Jos tämä on läppä, niin tehkää se pliis uskottavasti. En tiedä, meneekö tuo patterijuttu enää läpi. Voi luoja...
Niin, ei voi olla mitenkään mahdollista, että ivan olisi jättänyt muutenvaan kuppiaansa patterille kun on menny rassaamaan autoa pihalle.
luoja tota Ivania :'D
onko nää kirjoitukset oikeasti totta?!? Hyvät naurut ainakin sain
Olen ajatellut ja tullut paloturvalliseen tulokseen: vedenkeitin. Vaikkapa Ivanin-päivä lahjaksi.
Lähetä kommentti