keskiviikko 24. joulukuuta 2008

Mafiatoverit, Luku II

Allmanin veljesten Statesboro blues jäi toiseksi kun iltaani alkoi häiritsemään keittiöstä kantautuva äänekäs mekkala. Mekkala johtui siitä, että Ivan oli tullut yläkerran keittiöön jonkun asiakkaansa, tai jonkun satunnaisen kadunmiehen kanssa, jolle halusi purkaa sydäntään – luonnollisestikin kengät jalassa.

Koska Ivan oli viime aikoina suoltanut lennokkaita tarinoita jahtaajistaan, arvasin että tulossa voisi olla mielenkiintoista blogimateriaalia. Laitoin musiikkia hieman hiljemmalle, joten kuulin keittiöstä kantautuvan kovaäänisen keskustelun kirkkaana uusiopaperioveni läpi.

Englanninkieltä härskisti pahoinpitelevästä keskustelusta selvisi että Ivanin pitäisi hakea tärkeitä asiakirjoja rajan takaa, mutta hän ei voi itse asiaa hoitaa koska joutuisi surmatuksi heti rajan ylitettyään. Ivan yritti ilmeisestikin saada halutonta asiakastaan tekemään pienen reissun itänaapuriin. Tästä varmempana vakuutena Ivan kysyi asiakkaaltaan, ikäänkuin viattomasti vihjaillen että ”onko sinulla Venäjän viisumia?” Tämä ei vaikuttanut kovin innokkaalta.

Keittiökeskustelun tuoksinassa Ivan mainitsi myös että häntä jahtaava henkilö on itse pahuus, ja että "hän on tappanut ennenkin". Ivan kuitenkin rauhoitti pelokasta asiakastaan vakuuttamalla että eivät ”he” sivullisille täällä Suomessa mitään tee. Tämä oli positiivinen uutinen myös minulle.

Keittiökeskustelun mukaan Venäjän mafian, tai mikä tämä mystinen ”he”/”hän” Ivanin tarinoissa ikinä onkaan, painostuskeinot eivät rajoitu pelkästään uhkailuun tai satunnaiseen korvien leikkelyyn. Ivanin korjaamiin autoihin oli nimittäin ilmestynyt naarmuja. Ivanin mukaan syyllinen oli joko mafia tai joku satunnainen ohikulkija. Tästä mieleeni muistui monet kerrat kun Ivan oli kiljunut parkkipaikalla tai oman huoneensa ikkunasta satunnaisille ihmisille "have you touched the gray car?! I know you did!". Kenties syyllinen on yön pimeydessä luikkiva Vladimir Putin. Autonkorjaaja itsehän ei naarmuja ollut voinut aiheuttaa, vaikka sisätiloissa tuhoaakin puoli kämppää teetä keittäessään.

Aikaisemmin kuvatun korvaepisodin jälkeen, ja autonkorjausten rahallisen jättipotin odotuttaessa itseään vanne alkoi kiristää Ivanin nuppia tavallistakin enemmän. Hermostuneisuus ja vainoharhaisuus lisääntyivät huomattavasti ja Ivanin maanisuus syveni. Ivan oli muun muassa lähes hyppäämässä ikkunasta ulos kun eräs Ivanin asiakas soitti ovikelloa ja Cestor ilmoitti Ivanille että häntä odotetaan ovella.

Eräs toinen esimerkki Ivanin rakoilevasta mielenterveydestä oli se, kun hän saapui eräänä iltana keittiöön mielipuolisesti myhäillen ja itsekseen hihittäen, jutellen samalla tyhjyyteen tuijottaen: "fuck, guys.... I'm going to be murdered". Tähän lausuntoon liittyviin kysymyksiin Ivan reagoi joko jättämällä kysyjän kokonaan huomioitta tai mutisemalla jotain Vladimir Putinista ja sulkeutumalla kuoreensa. Lasittuneet silmät ja tylsä hymy varmistivat että jatkokysymykset jäivät kysymättä.

Jonkun liittoutuneiden illanvieton yhteydessä spekuloimme sillä vaihtoehdolla, että mitäpä jos Ivan onkin itseasiassa entinen KGB:n agentti, joka jostain syystä olisi joutunut lähtemään pakoon Venäjältä ja yrittää nyt piiloutua Suomessa luoden imagoa, joka olisi mahdollisimman kaukana kyvykkäästä ja sivistyneestä vakoojasta, onnistuen siinä loistavasti. Päädyimme kuitenkin siihen, että tähän ei pystyisi edes parhaista parhain metodinäyttelijä ja että roolin ylläpito tuskin edellyttäisi jatkuvaa hellan unohtelua päälle tai roskien syömistä.

Ivanilla oli siis isoja velkoja Suomessa, mahdollisesti vielä isompia Venäjällä, mafian ulosottomiehet perässä ja autonkorjausbisneksen tulos näytti pakkasta. Kaikesta tästä huolimatta Ivanilla oli ratkaisu ongelmiinsa. Hänen mukaansa maailmassa oli olemassa yksi, ja vain yksi turvallinen paikka hänelle.

Ei ole tiedossa minkä loogisen, tai vähemmän loogisen päättelyketjun tuloksena Ivan oli tähän lopputulokseen päätynyt, mutta jossain vaiheessa hän alkoi kovaan ääneen julistaa että ainut turvallinen paikka maailmassa hänelle olisi Israelin armeija.

Luonnollisestikin.

Esimerkiksi joku pieni ja syrjäinen pohjoisnorjalainen kalastajakylä tai syvällä Amazonin viidakon uumenissa sijaitseva Manauksen miljoonakaupunki eivät ole Ivanille turvallisia asuinpaikkoja – kuten ei myöskään vaikkapa ylettömän turvaton Närpiö. Sen sijaan Israelin armeija ilmeisestikin on.

En tiedä kuinka perillä Ivan on viime aikojen maailmantilanteesta ja esimerkiksi siitä että Israel ei varsinaisesti ole se kaikkein rauhallisin paikka maailmassa. Tai että se ei myöskään ole parhaissa mahdollisissa väleissä Iranin kanssa, jonka johto on toverillisesti luvannut pyyhkiä Israelin maailmankartalta, mikäli käden ulottuville sattuu osumaan ydinase. Ehkäpä mahdollinen ydinsotakin kalpenisi sen rinnalla mitä ”hän” voisi Ivan-paralle tehdä jos tämän kiinni saisi.

Syy siihen miksi juuri Israelin armeija olisi Ivanille ainut turvallinen olinpaikka maailmassa jäi hämärän peittoon. Kenties tähän kysymykseen ei ylipäätään kannata mitään järkiperäistä syytä etsiäkään. Onhan kyseinen päähänpisto kuitenkin syntynyt rakkaan Ivanimme myrskyisässä pääkopassa – samoissa aivoissa, jotka olivat erittäin lähellä mullistaa maailman polttoainetalouden keksimällä uudenlaisen vetymoottorin.

Niinpä veikkasimmekin että Ivanin suuret ja kauaskantoiset suunnitelmat Israelista luvattuna maana paljastuisivat käytännön tasolla yhtä häilyviksi kuin hänen lupauksensa sulkea ulko-ovi yöksi tai olla polttamatta savukkeita sisällä.

Eipä aikaakaan kuin Ivan olikin taas parkkipaikalla hyörimässä jonkun auton ympärillä autuaana, ylävartalo paljaana ja takkuiset peikonkiharat öljyn tahraaman rikkinäisen lippalakin alta pursuten - höpöttämässä itsekseen jotain venäjäksi. Opelin jarrupaloista, tonnikalan sielunelämästä tai Israelin maahanmuuttopolitiikasta.

Ken tietää.

28 kommenttia:

Ace kirjoitti...

Hah :D

Hyvää Joulua pojille ;>
Koittakaa kestää..

- Ace.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tasta, jo olenkin odotellut, etta milloin tarinalle tulee jatkoa:D Hyvaa joulua vaan teillekin!

Anonyymi kirjoitti...

Siis meni tuo oman blogin linkki vahan huonosti tuossa edellisessa:D Mutta tosiaan, koittakaa kestaa!

Anonyymi kirjoitti...

hahahaha ivan vanha mielisairas

Heli kirjoitti...

Mieletön blogi, kirjaimellisestikin. Hyvää joulua ja parempaa uutta vuotta!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä ivan taas vetää tunteella... :D

Anonyymi kirjoitti...

Ivan ei vaan VOI olla todellinen:S Oletteko varma, ettei ole vain teidän kolmen yhteinen hallusinaatio:D

Anonyymi kirjoitti...

ainoa, ei ainut ;) muuten niin asialliseen kirjoitustyyliin ei käy tuollainen pieni muotovirhe!

Mikko -Procyon- kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Joo. Tällä kaverilla on aika selvästi paranoidinen persoonallisuushäiriö ja ehkä jopa jonkintasoinen psykoosi myös. Jutut kulkevat aika tuttua kaavaa pitkin. Jos sillä ei ole läheisiä, ketkä painostavat sitä hoitoon, niin en tiedä kuka sen sille voisi tehdä. Ja kenen tehtävä se ylipäänsä edes olisi. Tämä blogi on ollut ihan hauskaa seurattavaa, mutta tämän mafia-osion myötä on käynyt hyvin selväksi se, mistä on oikeasti kyse. Sairaalle ihmiselle nauraminen ei ole kovin hauskaa, vaan asialle olisi syytä tehdä jotain. Pallo on kuitenkin teillä, koska sen "läheisiä" nyt olosuhteiden pakosta olette.

Anonyymi kirjoitti...

Komppaan edellistä kirjoittajaa, mutta epäilen ettei Ivan tule koskaan vapaehtoisesti hakeutumaan hoitoon vaikka kuinka painostaisitte. Velvollisuutenne olisi kyllä tehdä kaverille palvelus ennen kuin se vahingossa tappaa itsensä tai jonkun ulkopuolisen..

Anonyymi kirjoitti...

Myös muoto ainut on mahdollinen.

Anonyymi kirjoitti...

Huolestuin

Aija kirjoitti...

:----------D tsemiä teille, ite luulin jo, että oon maailman sotkusin ihminen, mutta nyt jo hävettää edes moinen ajatus.

Puppe kirjoitti...

Jos edes puoletkaan Ivanin teknisistä innovaatioista on totta (ja mikseipä olisi)hänellä on sielun sukulainen 78 vuotiaassa isässäni. Ns."korjataan" vempeleitä. Sen jälkeen terveysasemalla korjataan ukkoa ja minä fixaan sen koneen. Onneksi mutsi kerää sähköjohdot, moottorisahat ym lelut talteen aina kun silmä välttää, "en oo nähäny? mikä? moottorisaha? missä? ruohonleikkuriko?"

Puppe kirjoitti...

Sen verran vielä: syksyllä mutsi soitti että "ny sillä on joku pensasaitatrimmeri, apua". No äijä oli halvalla saanu Black&Dekkerin ja kaateli kaikkee mitä eteen tuli. Onneksi sahas sähköjohdon aika pian poikki ja säästyttiin pahemmalta. Ambulanssin kuski huikkas lähteissään et "hyvässä vedossa oikeastaan toi sun isäs, sillee aktiivinen vanhus". Meinasin lyödä..

Anonyymi kirjoitti...

Siis vetääkö Ivan talvellakin ilman paitaa korjatessaan autoja?

Anonyymi kirjoitti...

Loistava blogi kyl. Piti yhdeltä istumalta lukea koko setti lävitse.
Hiukka useemmin saisi vaan ilmestyä, mitä noita päiväyksiä katselin ;)

kauko kirjoitti...

"Siis vetääkö Ivan talvellakin ilman paitaa korjatessaan autoja?"

Kuten on tullut jo mainittua, blogi ei käsittele tapahtumia reaaliajassa ja se etenee kronologisessa järjestyksessäkin vain kokonaisuuden tasolla. Vaikka yritämmekin säilyttää tietyn eheyden siinä mielessä ettei lukija hämmenny tapahtumien järjestyksestä, kyseessä ei ole päiväkirja.

Reaaliaikaisuutta tärkeämpänä pidetään sitä että kaikki kirjoittamisen arvoinen tulee lopulta käsiteltyä.

Anonyymi kirjoitti...

Tää ei vaan voi olla totta, kuten varmaan muutkin ovat epäilleet :D ei tuommoinen katastrofitapaus ole voinut selvitä yli 20 vuotta hengissä.. Mieletöntä :D
Odottelen kuitenkin innolla jatkoa..

Anonyymi kirjoitti...

eivät solutoverit ole lähiomaisia... eivät he voi sosiaalitanttojen mielestä tehdä mitään. nämä virkailijat vain maiskauttelevat suutaan, jos jotain menisi sanomaan ja kehottaisivat elämään omaa elämäänsä. tiedoksi vain niille hoitoa vaativille.

Anonyymi kirjoitti...

ivan ei taida enää vaikuttaa keskuudessanne?

Shaq kirjoitti...

Huh huh! Ihan ehdin jo vallan peljästyä että Ivan lähtee ulkomaille ja tämä blogi loppuu siihen.

Onneksi tälläkin tarinalla oli "onnellinen" loppu.

Anonyymi kirjoitti...

Onko Venäjän mafioosa jo kaapannut Ivan the maanpakolaisen

Anonyymi kirjoitti...

millon tulee lisää

Anonyymi kirjoitti...

No jaa, aikoinaan äiti venäjän lempeiden helmojen suojaan hyödykkeitä rahdanneena en oikein jaksa pitää Ivan Igorevyshia niinkään sairaana. Pikemminkin Venäläisenä.

Anonyymi kirjoitti...

Jotta ymmärtäisi, miksi juuri Israen, on tiedettävä Neovostoliiton historiasta.

Yksi harvoja laillisia tapoja muuttaa maasta kun oli, että Juutalaiset saivat muuttaa Israeliin. Vaan kas kun ateistisessa Neuvostoliitossa ei saanut ollua järjestäytyttä uskonharjoitusta tai mitään virallista rekisteria siitä, mitä kukin tunnustaa, melkeinpä kuka vain saattoi hakea Israelista viisumia.

Asepalvelukseen suostuville terveille nuorille sovellettiin tietenkin kevennettyä hakumenettelyä.

quinbyxanders kirjoitti...

Wynn Casino to resume accepting bets at JTGX Casino - JamBase
Wynn Interactive 인천광역 출장안마 has officially ceased operations at 거제 출장마사지 Wynn Las Vegas after the 충청북도 출장샵 Nevada Gaming Control 경상북도 출장안마 Board approved its resort and casino 광주 출장마사지