keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Postin vie, postin tuo... Ivan jokaisen luo

Ivanin rautainen ammattitaito ja korkea motivaatio työelämään ei rajoitu vain autojen korjaamisen puolelle, vaan hänellä on myös taipumusta siivousalalle ja postinjakeluun. Tämä kirjoitus käsittelee Ivanin lyhyttä uraa postelijoonina.

Ivanin huomattua saaneen potkut siivousfirmasta, autonkorjausbisneksen tuottaessa vain tappiota, ja yli neljän tuhannen euron vesivahinkolaskun hengittäessä niskaan oli Ivanin toimittava. Hän päätti lähteä postialalle. Toisin sanoen jakamaan meidän kaikkien koteihin erilaisia ilmaislehtiä ja mainoksia. Ainut vaatimus kyseiseen työhön oli oma auto ja ajokortti. Ja nämähän Ivan omisti, tämä työ oli hänelle kuin luotu.

Noin kuukauden ajan toverimme jakoikin mainoksia innokkaasti ja kellon tarkasti. On siis hyvin todennäköistä, että Ivan on koskenut joidenkin Teidän lukijoiden postiluukkuihin tai laatikoihin. Ja jos joitakin posteja on hävinnyt, saattaa syyllinen olla nyt löytynyt.

Ivanin tarmokkuus mainosten jakajana pikkuhiljaa alkoi kuitenkin hiipumaan ja loppujen lopuksi kaikki lehdet ja mainokset taisivat jäädä jakamatta. Huoneistomme ulko-oven eteen ilmestynyt lehtipino olisi pitänyt jakaa muutaman päivän sisällä, mutta lehdet seisoivat samassa paikassa yötä päivää toista viikkoa. Muutamana päivänä myös satoi kaatamalla, joten lehdet olivat hieman huonossa kunnossa.Varmistus Ivanin kiinnostuksen hiipumisesta postinjakoalalle tuli asiakkailta, jotka olivat alkaneet valittamaan siitä, ettei kauan kaivattuja ilmaislehtiä ole postiluukkuihin saapunut. Nämä valitukset loppujen lopuksi olivat perusteena Ivanin postelijoonin uran lopetuksessa.

Ivan irtisanottiin, joten katseet oli taas käännettävä autonkorjausbisneksen kehittämiseen.

Ivanin yllätykseksi autonkorjausbisnes ei ollut enää entisensä, asiakkaat olivat kaikonneet tai Ivanin autokorjaustaitoihin ei ollut enää luottamista. Suurin syy asiakaskunnan hiipumiseen kuitenkin oli jatkuva virkavallan vierailu asuinalueellamme, jonka siis ystävälliset naapurimme olivat hyvin usein soittaneet Ivanin hakatessa korjauksessa olleita autoja ja huudellen omaa siansaksaansa keskellä yötä.

Nyt Ivan oli poliisille tuttu kasvo, venäjän mafia ja Vladimir Putin olivat saaneet vihiä Ivanin sijainnista. Hoas karhusi vesiremontista aiheutunutta laskua. Lukuisat huomaukset vuokranantajalta ja mahdollinen häätö asunnosta saattoi olla tuloillaan...

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jännityksellä odotamme loppuhuipennusta :D

Anonyymi kirjoitti...

Oho, tahti kiristyy. Hyvä, hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

Jännäksi menee!

Itse ole asunut kyseisellä alueella. Ja pari kertaa joskus törmäsin "mielenkiintoiseen" autonkorjaajaan siellä. Tämä autonkorjaaja ei puhunut mitään, eikä tehnyt mitään muutakaan erityistä mikä olisi kiinnittänyt huomioni. Mutta pelkästään ulkonäöstä päättelin kyseessä olevan melkoisen omituisen kaverin. Törmäsin siis Ivaniin! Hauska kuulla, että sisäinen intuitioni osui näinkin oikeaan.

Tsemppiä kaverit Ivanin ja kokemuksienne kanssa. Kun ennemmin tai myöhemmin Ivanista pääsette, niin siitä ajasta hänen kanssaan varmasti jää sellaiset traumat, että kestävät koko elämän. Tosin kyllä tuosta ajasta varmaan jää myös paljon muisteltavaa ja lapsenlapsille kerrottavaa - enemmän kuin intistä konsanaan :-)

Anonyymi kirjoitti...

Kerta kerralta alan epäillä enemmän ja enemmän, että tämä on ihan keksittyä viihdettä. Ehkä joku Ivanin kaltainen innoittaja tekstille löytyy, vaikka kuinka blogin pitäjät vakuuttelisivatkin Ivanin olemassaolosta. Edes kuvat todistusaineena eivät minulle todellakaan enää riitä, koska kuvat voivat olla ihan missä vain otettuja ja ihan kenen tahansa sotkuja ja itse Ivanista emme ole nähneet pienintäkään vilausta ja tämä toki loistava seivata yksityisyyden suojalla. Pah!
En myöskään usko, että kukaan todella suostuisi seuraamaan omassa asunnossan Ivanin kaltaista täystuhoa. Blogin pitäjät kovasti selittivät kyllä kuinka vaikeaa on tehdä valitusprosessi ja jaadijaadi jaa, mutta hei oikeesti!!! Eihän kukaan normaali ihminen kattele tommosta. Täytyy omassa päässä olla vikaa jos kestää moista kämppistä. Ihan vaan, että kannattasko tosiaan pikkuhiljaa lopetella tätä blogia. Eiköhän ihmiset oo jo saaneet ihan terpeeks nauraa...

Anonyymi kirjoitti...

No ynnynnynnynnyy sentään. Mistä oikein sikiää näitä kitiseviä idiootteja, joiden ainoana antina tuntuu olevan väittää jokaista vähänkin viihdyttävää tarinaa keksityksi?

Anonyymi kirjoitti...

Miten ihmisen kateus yltää jo tälle tasolle, että tosiaan kitistään kun toiset yksinkertaisesti kirjoittaa parempia juttuja kuin toiset, olivat ne sitten tosia tai eivät. Hyvät ihmiset tämä on viihdettä for God sakes! Itkekää vain omaa mielikuvituksettomuuttaanne.