tiistai 26. toukokuuta 2009

Ivanin perintö ja liittouman lopun alku

Ivan pysyi poissa.

Kun Ivanin lähdöstä oli kulunut muutama viikko, soitimme ikkunasta kiipeäviltä kuokkavierailta välttyäksemme huoltomiehelle, joka kävi Ivanin huoneessa, kahlasi sen läpi sulkemaan Ivanin ison ikkunan ja samalla sammutti Ivanin tietokoneen ja valot. Ivanin lähtö oli tosiaan suoritettu parhaaseen Ivan-tyyliin.

Pian Ivanin lähdön jälkeen tälle alkoi kertyä postia. Kirjekuorien tiedot kertoivat omaa karua tarinaansa Ivanin elämästä. Postia oli niin vuokranantajalta, pankeilta, vakuutusyhtiöiltä, perintätoimistolta kuin myös käräjäoikeudelta ja korkeimmalta hallinto-oikeudelta. Voimme vain arvailla kirjeiden sisältöä. Mikään niistä ei tulisi Ivania koskaan saavuttamaan.

Parhaan arvauksemme mukaan Ivan siis lähti lyhyellä varoitusajalla Lappeenrantaan, jossa oli ilmeisesti tarjolla jonkinlaista autonkorjaushommaa. Tämän keikan jälkeen Ivanin tie veisi lentolipputilauksen mukaisesti Kyprokselle, jonka oletamme olevan välipysäkki matkalla Ivanin lopulliseen päämäärään, myyttiseen Israeliin, jonka armeijaan Ivan joutuisi heti kansalaisuuden saatuaan. Kenties alokas Ivanin kimeä öinen kirkuna herättää nykyisin nukkuvia sotamiehiä jollain Israelilaisella kasarmilla.

Kun uskalsimme uskoa Ivanin tosiaan lähteneen, tunne oli vapauttava. Kuin pitkä rangaistus olisi lopultakin päättynyt. Kämpässä ei enää haissut kuolemalle, siivouksen tulokset säilyivät pidempään kuin muutaman päivän, keittiöön pystyi menemään ilman kenkiä ja öisin oli mahdollista nukkua ilman keskeytyksiä.

Vaikka aina keittiössä ollessaan odottikin edelleen alitajuisesti Ivanin syöksyvän huoneestaan puolalasti teetä keittämään, pikkuhiljaa tämäkin tunne hälveni ja aloimme viihtyä keittiössä, kokkaillen entistä gourmeempia särpimiä. Tähän ei tosin paljoa vaadittu, kun muistaa Ivanin valtakauden tyypilliset ruokalajit, pikaisesti uuniin heitetyt ranskalaiset tai mikrossa lämmitettävät pakaste-einekset, joiden tarkoitus oli minimoida keittiössä vietettävä aika.

Ivan oli lähtenyt ja elämä solussamme alkoi palautua lähemmäs keskimääräistä normaalitasoa. Pikkuhiljaa aloimme ymmärtää kuinka paljon Ivanin läsnäolo olikaan asumistamme hankaloittanut. Inhimillisen elintason myötä soluelämä alkoi pikkuhiljaa taas maistua - asumismukavuus kun parantuu kummasti kun yksi roskia syövä, niissä elävä ja niiltä haiseva asukki kaikkoaa ja vie yölliset metelöintinsä mukanaan.

Vaikka Ivanin lähtö oli kaikille suuri helpotus, osa meistä ei ehtinyt siitä kauaa nauttimaan. Minä olin nimittäin valmistunut koulusta alkukesällä ja etsittyäni asuntoa jonkin aikaa, olin lopulta löytänyt itselleni oman kämpän, johon muutin vain muutama kuukausi Ivanin lähdön jälkeen. Tavallaan sopivaa, että nyt oli liittoumankin aika hajautua. Olihan operaatio Eroon Ivanista saatettu lopultakin onnelliseen päätökseen.

Nyt tarkkaavainen lukija huudahtaa että tämähän on huijausta, kun yksi blogin kirjoittaja ei ole edes asunut solussa viime aikoina, puhumattakaan siitä että Ivan itse on lähtenyt kämpästä jo aikaa päivää sitten.

No, kuten olemme usein maininneet, emme kirjoita blogia reaaliajassa päiväkirjatyyliin. Kaikki kirjoitukset ovat tulleet elävän elämän tapahtumiin nähden pienellä tai suurella viiveellä. Jo alkumetreillä teimme päätöksen että emme edes yrittäisi pysyä nykyhetken tahdissa vaan kirjoittaisimme kaikesta kirjoittamisen arvoisesta omaan tahtiimme.

Ja mitä tulee omaan muuttooni, tämä kirjoitus on itse asiassa vasta toinen jonka olen kirjoittanut uudessa kämpässäni, ja luonnollisestikin kirjoitan vain niistä asioista, jotka soluelämäni aikana koin. Kirjoituspaikka ei liene kovin oleellinen niin kauan kuin itse asia on totuudenmukaista. Osa vanhoistakin jutuista on kirjoitettu eri puolella Suomea.

En kuitenkaan ole vieläkään täysin tapahtumista sivussa. Modernin tietotekniikan ansiosta liittouma on edelleen puheväleissä ja reaaliaikaisten keskustelukanavien avulla olen tietoinen myös muuttoni jälkeisistä tapahtumista solussa. Vaikka jätänkin viimeisimmistä käänteistä kirjoittamisen Cestorin ja Fabion taitaviin käsiin, virtuaaliliittouma elää ja porskuttaa. Ivanin lähdettyä itse blogin loppu kuitenkin väistämättä häämöttää.

Minun osaltani tuo loppu on nyt saavutettu. Runosuoni on tämän aiheen osalta pumpattu kuiviin ja näppäimistökin vetelee viimeisiään. Tässä vaiheessa täytyykin kiittää lukijoita käsittämättömän runsaasta kiinnostuksesta blogia kohtaan ja kannustavasta palautteesta joka on ruoskinut kirjoittajia työn ääreen. Kukaan meistä ei ollut odottanut että blogin suosio tulisi olemaan näin suuri.

Ivan-juna jatkaa matkaansa vielä jonkin aikaa, mutta minä jään tällä pysäkillä pois.

Kiitos ja kuulemiin – tai kuten Ivan sanoisi:

Я нуждаюсь в Вашем автомобиле.

19 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi...onnea nyt kummiskin kaukolle ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset tässä vaiheessa ahkeralta lukijalta. Rauhallisempaa elämää ja asumista toivottaen,

Minna

Anonyymi kirjoitti...

eih!

mikä nyt eteen? mikä taakse?

olen varma, että ivanin jättämät jäljet sieluihinne ovat ennen pitkää täynnä kaipausta.. ;)

allekirjoittanut tulee ainakin ikävöimään blogia ja tyyppejä! live long and prosper!

Ai

Unknown kirjoitti...

Tämä on parhaimpia blogeja mitä tiedän! RIP

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset kirjoittajille tässä vaihessa, mutta pari kirjoitusta lienee vielä luvassa?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän tämä pitäis itelleen koneelle kopsata, tai oikein kansiin saattaa! Kyllä tätä muuten jää kaipaamaan! Vois sitten vaikka lapsilleen, kun soluelämästä tai muista asuinkumppaneista valittaat, niin lyödä valistusoppaan kouraan!

Kyllä te, liittoutuneet varmaan tulette elämänne eri vaiheissa tätä kauhulla ja haikeudella ajattelemaan :P

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kauko!

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin olen kyllä vahvasti sitä mieltä, että moni kustannusyhtiö voisi olla kiinnostunut laittamaan kokemuksenne kansien väliin. Blogimuotoiset kirjathan ovat muutenkin nykyään muotia=)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia oikein paljon mukavasti lukupaketista.. tää on ollu vähän niinku jouluaatto ja oottana paketin avausta..joka päivä on pitäny käydä kattomassa onko uusi kirjotus tulluna.. :) Kiitoksia vielä kerran..

Pepsi Max kirjoitti...

Kiitos tästä ja muista teksteistä - solutoveri on saamassa arvoisensa lopun jos taso pysyy tällaisena loppuun saakka.

Tehän voisitte vaikka tehdä kirjan blogiteksteistä, jos ei nyt ihan oikeaa fyysistä opusta, niin pdf-kirjan! Eiköhän blogin lukijakunnasta löydy taitavaa väkeä taittoon ja voisihan joku niekka piirtää vaikka karikatyyrikuvituksen...

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos mainiosta blogista!

Anonyymi kirjoitti...

kiitokset loistavasta blogista ja hervottomista nauruista. :)
todella kannattaisi miettiä tämän kirjaksi kyhäämistä...

Dajm kirjoitti...

Kiitos minunki puolesta! Blogi on ollut kiinnostavaa luettavaa, varsinkin kun luin sen kerralla =)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos paljon monista nauruista :)

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole ainakaan toistaiseksi kuulunut täällä Lappeenrannassa mitään sen suuntaista, että Ivan täällä olisi tai olisi ollut töissä... Luulisi näiden tekstien perusteella moisen katastrofin itsestään jotain ilmoittaneen... Mutta, kiitos tässä vaiheessa ja oikein mukavaa kesää!! :)

Girzi kirjoitti...

kiitokset tästä blogista:P oli ehkä mun suosikki vaikka luen tosi monia muutenkin. Tämän blogin jutuille ei voi muuta kuin nauraa, ja hauska kirjoitustyyli takasi sen, että blogiin jäi koukkuun. hyvää jatkoa! :>

Anonyymi kirjoitti...

http://loudspeakerr.blogspot.com/2009/07/long-time-no-see.html
ettei vain olisi sama ivan kyseessä.

Anonyymi kirjoitti...

noniin lysmyperseet, päivitystä perkele

eniz kirjoitti...

Kiitos blogista
Itse olen bipo eli sellainen joksi Ivanin köykki diagnoisiin annoitte. Voi olla hyvinkin oikea diagnoosi, mutta ylensä osaamme käyttäytyä kunnolla.
Nykyään asun Virossa ja veväläiset käyttäytyvät täällä usein Ivanin lailla.
Vältän venäläisiä. Ivanin lapsuus on voinut olla aika kamala, ihemettelen miten kaveri on Suomeen päässyt opiskelemaan, tietenkin rahalla ei opintosuoritiksilla.

Kahdeksankymmentä luvun lopussa, opiskelutoveri sai soluunsa Turussa afrkkalaisen, jolla oli suunnilleen joka viikko uusi nainen hipoen Suomen suoja ikärajaa.
Opiskelu kaverini oli vihainen, mutta jossain vaiheessa huomasi kun ovi kello soi ja jo käytetyt ja hylätyt naiset olivat oven takana. Opiskelu toverini oli varsinainen nörtti mutta kun pillua tunkin taloon enemmäm kuin neekerillä oli mielenkiintoa niin taisi neitsytnörtti ryhtyä neekerin entiseen.
Joka tapauksessa 4 vuotisen inisinööri koulutuksen loppu metreillä tämä minua paljon paremmin menestynyt mies lopetti touhun. Olisikom ollut niin että nörtti sai pillua ja koulun käynti unohtui.