torstai 15. toukokuuta 2008

Pyykinpesukulttuuria venäläisittäin osa 1

Tervehdys arvoisat lukijat,

Olen siis Fabio, soluasukki Cestorin pohjoisen seinän takaa. Aloitan juttusarjan joka juontaa juurensa Ivanin muutosta syksyllä 2007, kevääseen 2008.

Kaikkien meidän tulee joskus pestä pyykkiä. Myös toverimme Ivan on huomannut vaatteidenpesun jalon taidon ja siitä seuranneen uusiokäytön. Perinteinen tapa pestä pyykkiä on käsin, käyttäen apuna vettä, pesuainetta ja raakaa käsivoimaa. Tällä tekniikalla myös Ivan aloitti pyykinpesun. Pesutulosten ollessa optimaalisia, alkoi muun muassa pyykin kuivaaminen muodostua ongelmaksi.

Luovana luolaihmisenä Ivan päätti ratkaista ongelman heittämällä märät pyykit keskelle lattiaa ja jättämällä pyykinpesusta ja vaatteista tulleet vedet kuivaamatta. Tämä prosessi aiheutti meille muille asukkaille jatkuvasti märkiä sukkia, ja äärimmäistä vitutuksen tunnetta.

Tämä kuitenkin oli vasta tyyntä myrskyn edellä. Muutaman viikon kuluttua Ivan "löysi" roskiksesta kiinalaisen pesukoneen, jossa oli viallinen poistoletku. Jokainen voi kuvitella mitä seuraavaksi saattoi tapahtua, mutta siitä kerron teille seuraavassa osiossa.

Ei kommentteja: