perjantai 8. elokuuta 2008

Peikkometsän prinssi, Luku II

On tullut taas aika sujahtaa maahisten ja menninkäisten maailmaan, missä keskiaikaiset tavat ja uskomukset vallitsevat, mätänevä liha löyhkää, pimeissä nurkissa vaanii lohikäärmeitä, porstuan lattiaa pehmittää kerros kuivia olkia ja vedellä toimiva sisäkäymälä on taikuutta. Tervetuloa takaisin peikkometsään – Ivanin valtakuntaan.

Tarinan edellisessä luvussa syvennyimme Ivanin ulkoiseen olemukseen. Tällä kertaa käymme hieman läpi kotieläimemme tapoja hygieniaan, tai sen puutteeseen liittyen.

Henkilökohtainen hygienia ei näyttele suurta roolia Ivanin päivittäisessä elämässä. Tästä kertoo omalta osaltaan jo se, että vuoden yhteiselon aikana yksikään liittoutuneista ei ole kertaakaan havainnut Ivanin pesevän hampaitaan. Ei kertaakaan. On toki mahdollista, että hän pesee niitä salaa, mahdollisimman äänettömästi ja vaihvihkaa ettei vesittäisi huolella rakentamaansa imagoa, mutta todennäköisempää lienee että hän ei vain juurikaan pese niitä.

Tätä teoriaa tukee myös se, että Ivanilla ei ole hammastahnaa ja hänen hammasharjansa (ikivanha ja törkyinen lasten hammasharja jonka Ivan on toivottavasti saanut haltuunsa ilman suurempaa vastarintaa) lojuu aina keittiön kaapissa ruokaöljyn ja hienosokerin peittämänä homeisten teepussien seassa.

Myös Ivanin kuukausittaiset suihkusessiot ovat perin kummallisia tapahtumia. Äänestä päätellen ainakaan mitään normaaleja suihkutoimia ei tässä yhteydessä suoriteta, vaan vesi vain lorisee tasaisesti lattialle, vähinteen puolisen tuntia per sessio. Mahtaako Ivan sitten maata selällään pesuhuoneen lattialla pitkin pituuttaan tekemässä vesienkeleitä, tiedä häntä. Varmaa on vain se, että aina välillä Ivan tulee pois pesuhuoneesta, kipaisee työkalukaapilleen hakemaan taltan, sorkkaraudan tai muun vastaavan työkalun ja painelee takaisin pesuhuoneeseen jossa veden lorina jatkuu. Liekö sitten lika tiukassa tai selkä rapsutuksen tarpeessa.

Ivan ei pese käsiään. Ikinä. Voisi luulla että hän on syntynytkin kädet paksun moottoriöljyn ja muun lian peitossa, ja kenties näin onkin. Kun Ivanin käsien lähes käsittämätön likaisuus yhdistetään hänen tapaansa rymistää portaat alas kesälaitumelle päässeen varsan innolla ja hiplailla matkalla pintoja yhtä tottuneesti kuin menestynyt kitaristi bändäreitään, lopputulokset hivelevät jälleen kerran C.S.I:n rikospaikkatutkijoiden silmiä.

Kommuunistamme loppui taannoin vessapaperi. Ongelma ei kuitenkaan ollut järin suuri, sillä kyseessä oli perjantai ja me liittoutuneet olimme kaikki lähdössä kämpästä evakkoon viikonlopuksi, kukin omille teillemme. Niinpä Ivan jäi talouteen yksin viikonlopuksi, eikä meitä suuresti harmittanut jättää häntä ilman vessapaperia. Enemmän meitä huolestutti missä kunnossa kämppä olisi palatessamme.

Kun pikkuhiljaa saavuimme takaisin, ensimmäinen huomio oli toki hirvittävä sotku jonka peitossa kämppä oli, mutta eräänä toissijaisena havaintona oli se, että vessanpönttö oli vetämättä, pöntössä oli selvästikin jonkun olennon jätökset (nro 2) eikä ollenkaan vessapaperia. Vessapaperia ei ollut havaittavissa muuallakaan wc-tiloissa. Tästä päättelimme, että Ivan oli pärjännyt vallan mainiosti viikonlopun ilman vessapaperia, eikä itseasiassa tarvitse sitä ollenkaan pidemmilläkään aikaväleillä. Mielikuvituksen varaan jää, millä Ivan vessapaperin roolin korvaa, vai korvaako millään. Itse en ole pystynyt tätä kysymystä kovin syvällisesti pohtimaan.

Tässä vaiheessa lienee viisainta viheltää peli poikki ennen kuin kenenkään mielenterveydelle aiheutuu peruuttamatonta vahinkoa tai kukaan menettää ateriansa. Ei hyvää ravintoa sovi pois heittää.

Tämän epäpuhtaan saagan kolmannessa ja viimeisessä luvussa luomme varovaisen silmäyksen menninkäisen synkkään ja kauheaan pesäluolaan.

44 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiinnolla odottelen, jos vaikka onnistuisitte saamaan myös kuvia tulevaan kolmanteen lukuun Ivanin huoneesta =)

Se olisi jotain varmasti todella kammottavaa katseltavaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän perseen pesu vedellä on hygieenisempää kuin kuivalla paperilla pyyhkiminen, vai kuka meistä tyytyisi pyyhkimään kätensä vessapaperilla upotettuaan ne paskaan?

Tiedä sit käyttääkö kaverinne vettäkään.

Anonyymi kirjoitti...

Briljanttia,
lisää tässä:
http://www.tiinakaarela.net/?p=893

Jarkko G. kirjoitti...

haluan myös olla kuin ivan ja tehdä vesienkeleitä! :)

Anonyymi kirjoitti...

ei voi olla enää todellista :D
siis tää on jo niin jäätävää, että siihen on pakko uskoa vaikka ei halua.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitosta vaan. Ajattelin tässä samalla haukata hieman välipalaa, mutta voileipä jäi tekstin edetessä suosiolla tuohon pöydän nurkalle.

Bloginne tietyt osiot voitaisiin tämän kokemuksen perusteella hyvin markkinoida vaikkapa lisäaineettomana laihdutuslääkkeenä eteenpäin?

Anonyymi kirjoitti...

teillä on ihan mahtava tää blogi! oon lukenu joka ikisen postauksen. ois kiva saada ees jonki näkönen kuva ivanista. ois jännä nähä minkä näköinen ihminen pystyy näin uskomattomiin suorituksiin joita oon saanu teidän blogissa lukea!

Anonyymi kirjoitti...

Koittakaapa, pojat, ikuistaa Ivan kameran avulla meidän nähtäväksi!

Anonyymi kirjoitti...

Varmaan kamera räjähtäis jos yrittäis kuvia ottaa. Mutta tuo että vessaa ei ole vedetty on kyllä jo häätöön oikeuttava rike, varsinkin kun kyseessä on soluneliö. Jo yleisen terveyden vuoksi hankkiutukaa nyt eroon tuosta, sairastutte vielä lavantautiin tai jotain.

Anonyymi kirjoitti...

Olis kyl oikeesti mielenkiintosta nähdä tarinan sankari. (Tai edes sen huone...)

Anonyymi kirjoitti...

Kuvan laittaminen Ivanista olisi rikollista :(

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa aivan loistavalta :D Ei kyllä kateeksi käy, toivottavasti saatte tilanteelle tehtyä jotakin.... Vaikka on tätä kyllä hauska lukeakin, ei siinä mitään x)

Anonyymi kirjoitti...

Bloginne on loistava, mutta Ivanin kuvan julkaiseminen olisi aivan liian julmaa. Se myös vaarantaisi oman nahkanne kuten varmasti hyvin tiedätte

Anonyymi kirjoitti...

Lueskelinpa noin 78% blogista ja bookmarkkeihin meni. Voi Ivan.
Itsekkin asun neljän hengen solussa. Onnekseni täällä ei ole yhtään Ivania. Eikä toivottavasti tulekkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kas, olette pistäneet google-adsit tuohon. Vaikken normaalisti niitä klikkaile, niin pitänee nyt ihan sympatiasta tilannetta kohtaan klikata. Jos vaikka saatte Ivanille hankittua hammasharjan tms.

Anonyymi kirjoitti...

Ehdottomasti osallistun näin jaloon pyrkimykseen. Hammasharja Ivanille!

Anonyymi kirjoitti...

Morjesta pöytään naapurit. Asun frendin kanssa näissä samoissa taloissa ja tänään kuulin, että "netissä on blogia täällä asuvasta henkilöstä"... noh pienen keskustelun jälkeen kävi ilmi, että sama kaveri, joka on parin askin verran pummannut tupakkaa multa tän vuoden aikana on itse pääosassa.

Se rälläkän ääni välillä öisin tosta parkkikselta kuuluu muuten kivasti tähän meidän asuntoon.. Oma auto on valitettavan lähellä Ivanin "työpistettä" :(

Voisin tässä kertoa teille yhden mukavan tarinan teidän kämppiksen ystävällisyydestä:

Eräs aamu lähdin totuttuun tapaan autolle ja suuntana työpaikka kuten aina ennenkin. Tällä kertaa parkkipaikalla pyöri hätääntyneenä kaksi kiinalaista(?) yhtiömme asukkia, jotka aamutuimaan (kello oli noin 7.15) olivat todenneet, että eivät ole kykeneväisiä lähtemään omalla autollaan omiin leipätöihinsä. Kas kummaa tämä teidän Ivan oli parkkeerannut oman autonsa heidän auton perään niin, ettei siitä päässyt enää pois lähtemään.

Aluks kelasin, et kaippa se on sitten tämän venäjänmiehen paikka ja kiinalainen pariskunta oli autonsa siihen laittanut, mutta jos nyt teidän tekstiä tulkitsen ollenkaan oikein niin tässä oli kyse jostain muusta. Kovasti pariskunta yritti pummata kyytiä huonolla englannillaan multa, mutta jouduin tokaisemaan, että toiseen suuntaan käypi mun matka.

Toivon teille kovasti jaksamista mikä ikinä tää teidän surullisenkuuluisa huoneisto tässä kylässä on! Kutsuisin joku ilta teiät kaljalle, mutta eipä hajua ketä ootte =) Todennäkösesti kolme hajonneimman näköstä jätkää täältä?

..ja kysymys vielä, että onko se jantteri myyny sen romunsa kun sitä ei oo näkyny pitkään aikaan tossa pihalla vai onko kenties vaihtoehtoinen sijoitus paikka löytynyt jostain? Ja pahoittelen Ivanin tupakoinnin tukemista, mutta näyttänyt niin säälittävältä se sen touhu, että pakkohan se on ollut...

kauko kirjoitti...

"naapurinne sanoi..."

No kappas. Kyllä maailma on pieni ja niin edelleen. En olisi uskonut että syy(llinen) Ivanin tupakointiin löytyy oman blogimme kommenteista.

Tarinasi kuulostaa kyllä tyypilliseltä Ivanilta ja vahvistaa omaakin käsitystäni siitä että se minkä me Ivanin kämppäkavereina näemme, kuulemme ja koemme on vain pieni osa siitä spektaakkelista jonka kävelevän katastrofimme elämä muodostaa.

En ole ihan varma kuinka monta eri ”työpistettä” Ivanilla parkkipaikalla on, mutta asumme yhden sellaisen vieressä. Ja kiitosta vaan kaljakutsusta, kuulostaa houkuttelevalta. Jos autosi on lähellä Ivanin rälläkkäpistettä niin ollaan varmaan nähtykin joskus.

Ivanin auton sijainnista ei tällä hetkellä ole tietoa. Veikkaisin että Fiat on hyytynyt johonkin ja Ivan dumpannut sen lähimpään tienpenkkaan. Riittäähän noita autoja.

Anonyymi kirjoitti...

Tota noin...en haluis olla "ilonpilaaja", mutta suosittelisin oman elämän hankkimista kämppiksen kyttäyksen sijasta tai valituksen tekemistä soluasukista, jos edellä mainittu ei muuten onnistu.

Toi musta menee ainakin ehkä vähän turhan pitkälle, että ootte venäjäks otsikoineet blogin. Kyse oli kuitenkin ko. kämppiksen tavoista eikä kansallisuudesta?
Varmaan ottaa päähän, mutta ei liene yksinomaan vaihtareista löytyvän tämmösiä persoonia? Eiköhän niitä oo ihan suomalaisissakin opiskelijoissa.

Unknown kirjoitti...

Edelliselle anonyymille kommentoijalle. Tämä blogi on aivan loistavasti nimetty, eikä todellakaan mene mielestäni liian pitkälle. Pojilta on tosi rohkeaa mielestäni kirjoittaa tällaista settiä nettiin ja vielä mielestäni erittäin tyylikkäällä tavalla liikoja mollaamatta. Ja taitaa tämä blogi olla hyvää terapiaakin heille jotka joutuvat olemaan herra Solutoverin kämppiksiä. Kyllä se vaikuttaisi niin olevan, että noista vaihtareista ne sikamamaisimmat asukit löytyvät, kun osa tulee tänne sillä mentaliteetilla, että eletään kuin pellossa ilman mitään ihmistapoja, koska ei tänne kuitenkaan tulla jäämään. Täydet propsit siis kirjoittajille ja mokomat valittajat, jotka käskevät hankkimaan elämän : "Suksikaa Vittuun!" Eiköhän sitä elämä ihan joka iikalta löydy.

Anonyymi kirjoitti...

anonyymille: Paljastit, ettet ole sitten lukenut blogia tahi kommentteja, kun ehdotit valittamista.

Anonyymi kirjoitti...

Mua naurattaa kun (ainakin minulle näkyvät) google-mainokset koskee keittiön puhdistamista, laatoitusta tai remonttia.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos mainiosta blogista.

Vaikka tämä on vakava asia, niin tämä on helvetin hauskaa luettavaa.
Tästä saisi tehtyä vaikka TV-sarjan,
niin hyötyisitte Ivanista rahallisesti ;)

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy kantaa korteni kekoon ja klikata muutamia google-mainoksia, voitte tuloilla sit lähettää Ivanin vaikka takaisin Siperiaan!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia blogista. Meni tylsähkö päiväkin suht siivillä kun luin entryt läpi. Voimia liittoutuneille.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymille ilonpilaajalle:

Mistähän mahtaa johtua, että jos otsikkoon laittaa jotain venäläisyyteen liittyvää, on heti joku itkemässä kuinka se sortaa tiettyä kansanryhmää, mutta veikkaanpa että jos otsakkeessa olisi liehuva jenkkien lippu ja nimi lukisi tähtikirjaimin, ja kyseinen Ivan olisikin Amerikkalainen, niin kukaan ei alkaisi huutelemaan mistään mustanmaalaamisesta. Tässä maassa on vähän turhan innokkaasti kaikki ituhipit aina itkemässä, jos jossain osoitetaan vähääkään sormella jotain tiettyä kansanpiirrettä, vaikkakin jopa aiheesta. Heti lävähtää se rasismikortti pöytään, vaikka mistään sellaisesta ei olisikaan millään tavalla kyse.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos pojille tästä loistavasta työpäivästä, jonka kulutin koko bloginne lukemiseen :)
Nyt täällä meidän avotoimistossa luulevat mun seonneen kun olen vähän väliä juossut ulos toimistossa räkänaurua pidätellen...
Seuraavia juttuja odotellassa =) ..ne voisi lukea sitten vaikka kotona tai päivänä jolloin pomo ei ole viereisessä loosissa ihmettelemässä tätä virnuilua! A.

Anonyymi kirjoitti...

Minä voin kantaa korteni kekoon! Järjestetään Ivanille seuraavaksi ystävänpäiväksi (tai itse asiassa joulu on lähempänä) hyväntekeväisyyskeräys: kerätään kaikki vanhat hammasharjat talteen ja annetaan hänelle. Uudet saattavat mennä autojen tuunaustarvikkeiksi. Säästetään luontoa :)

P.S. Ei ehkä ole hyvä idis ottaa ainakaan kasvokuvaa. Piirros taitaa olla eri asia :)

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen Ivan ja toki pesen hampaita sunnuntaiisin, siis viiko alkaa aina tuoreena. Siis lopettakaa että en käytä hammastahna yhtään!
Siis onkos joku kiinostunut auton korjaamista?

Ivan

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on sellainen tunne, että Ivanille tekisi hyvää tyttöystävä. Hyvä naisystävä kyllä rauhoittaa vilkkaankin mielen. Kyllä maailmassa on naisia - ihan Suomessakin - jotka olisivat Ivanista hyvin kiinnostuneita. Ottakaa Ivan joskus mukaan baanalle ja tanssimaan.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan uskomatonta! Tässähän olisi ainesta kirjalle, tyyliin "Juoppohullun päiväkirja" yms Vuorisen tekeleet, sillä erotuksella että tämä tarina on tosi :D
Innolla odottelen uutta tekstiä. Ei kun vaan tsemppiä sälleille yhteiseloon

Anonyymi kirjoitti...

Pakko ihmetellä hieman bloginne todenperäisyyttä. Noilla tekemisillä olisi häätö napsahtanut kaverille alle kuukaudessa, se on satavarmaa. Myöskin se, että kolme muuta ihmistä kestää näin kauan yhtä kodin terroristia on naurettava ajatus. Jos periaatteenne estää teitä lähtemästä, niin luulisi häädön hoituvan Ivanille alta aikayksikön, vai mitä? Ja jos tilanne on niin paha, että siitä pitää purkaa sydäntään romaanin verran omalle blogipalstalle ja tutkia ko. Ivanin elämää näinkin tarkasti, herää pari kysymystä: Minä ainakin olisin lähtenyt siihen tarjottuun uuteen soluun jos kerta häätöä ei saada aikaiseksi (johon EN usko)ja jääkö mihinkään muuhun aikaa kun Ivanin elämän seuraamiseen ja ja hänen roskien, ruokien yms. kuvaamiseen. Herää kysymys, käykö liittoutuneet itsekään kaikilla pytyillä..? ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ylläolevalle anonyymille tiedoksi, että HOASin toimintaa katselleena en ihmettele yhtään. Eräässä HOASin talossa kerhohuone sytytettiin palamaan, mutta HOASia ei kiinnostanut edes rikosilmoituksen teon verran.

Mitä tulee otsikkoon ja kansalaisuuteen, venäläinen työkaverini ainakin nauroi kletkasobrat-nimelle eikä kokenut tätä blogia rasistiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Ei kiesus, jätkät. Luin ton läpi ja ei pysty sanomaan mitään. Paitsi kirjanmerkkeihin tuli lisättyä tämä lamaannuttavan henkisen tuskan stoalainen kuvailu.

Jaksamisia Kastorille, Polluxille ja Faabiolle!

ZXC kirjoitti...

Lähettäkää Ivan maitojunalla tänne Suolijärvelle kun kyllästytte kaveriin lopullisesti, minulla on aina käyttöä tuollaiselle tyypille. Saabikin on tälläkin hetkellä rikki ja kun olen jo viikon vetänyt putkeen taikajuomaa niin korjaamisesta ei tule yhtään mitään. Voin opettaa Ivanin valmistamaan myös jätelavakamasta takuumusikaalisia putkivahvistimia joita voimme yhdessä myydä hyvällä voitolla huutonetissä.

http://yrjomaki.blogspot.com

Anonyymi kirjoitti...

Onko Ivan tai venäjän mafia eliminoinut pojat kun uusia uutisia ei kuulu?

Odotan täällä blogin päivitystä kieli pitkällä, edellisestä postauksesta on jo 10 päivää!!!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä soluasuminen on auvoisaa.
Ivan ei ilmeisesti kuitenkaan raahaa laumoittain peikkoystäviään sisään, siitä voitte sentään vielä olla kiitollisia.
Yhteisiin tiloihin leviävä peikkoyhteiskunta nimittäin repii viimeisetkin hermonriekaleet.

Kokemusteni mukaan peikot voivat tosiaan joskus peseytyä: esimerkiksi peikkopariskunnan pesurituaalien jälkeen on miellyttävää löytää vaikkapa ihonkuorintatuotteensa lopuilleen käytettynä -ties missä tarkoituksessa. Toivottavasti edes kirveli.

Kyllästyin peikkoihin, muutin yksiöön.

Anonyymi kirjoitti...

Onko Ivan tai venäjän mafia eliminoinut pojat kun uusia uutisia ei kuulu?
Jep, alkaa jo huolestuttaa näin pitkä tauko blogissa. Onko teevesien keittely viimein sytyttänyt tulipalon vai onko Ivanilla nyrjähtänyt niin pahasti että on pistänyt liittoutuneet multiin? Uutta raporttia kehiin pikaisesti jotta tiedetään teidän olevan elävien kirjoissa!

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy kyllä minunkin todeta, että 1) HOASia ei välttämättä kiinnosta yhtään mikään ja 2) jos asuntonsa siellä hylkää, toista voi olla vaikea saada.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä alkajaisiksi:

http://en.wikipedia.org/wiki/Diogenes_syndrome

"behavioral disorder characterized by extreme self-neglect"

"Diogenes syndrome usually manifests itself in association with compulsive hoarding"

http://en.wikipedia.org/wiki/Compulsive_hoarding

Panu kirjoitti...

Kyllä maailmassa on naisia - ihan Suomessakin - jotka olisivat Ivanista hyvin kiinnostuneita.

Suomalaisten naisten miesmaun tietäen on todennäköistä, että Ivan vetää tuota showta vain saadakseen täkäläisen naisen.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan näitä hyväuskoisiiin asukastovereihin tukeutujia tullut tavattua itsekin, onneksi vain kerran. Kyseinen kolmissakymmenissä oleva herra katsoi asiakseen käyttää muiden wc-paperit loppuun ja sen jälkeen siirtyä käyttämään sanomalehtipaperia.

Wc-paperisponsoroinnin loputtua kesti kaksi viikkoa kunnes hän tajusi ostaa omat rullansa.
Tuntuihan se alussa, että näinkö niuho sitä on itsestä tullut kun ärsyyntyy pelkästä vessapaperin lainaamisesta. Pidemmälle mietittynä opiskelijalla ei ole oikeasti varaa elättää muita kustannuksellaan.

Uusavuttomat kyykkyyn! :D

Condemnia kirjoitti...

"Onhan näitä hyväuskoisiiin asukastovereihin tukeutujia tullut tavattua itsekin, onneksi vain kerran. Kyseinen kolmissakymmenissä oleva herra katsoi asiakseen käyttää muiden wc-paperit loppuun ja sen jälkeen siirtyä käyttämään sanomalehtipaperia.

Wc-paperisponsoroinnin loputtua kesti kaksi viikkoa kunnes hän tajusi ostaa omat rullansa.
Tuntuihan se alussa, että näinkö niuho sitä on itsestä tullut kun ärsyyntyy pelkästä vessapaperin lainaamisesta. Pidemmälle mietittynä opiskelijalla ei ole oikeasti varaa elättää muita kustannuksellaan.

Uusavuttomat kyykkyyn! :D"

Itseltäni vasta tuossa toissapäivänä vietiin tietämättömiin vessapaperirulla... Toinen kämppis sanoi ettei tiedä asiasta mitään ja toista ei ole näkynyt. Ainakin itse katson oikeudekseni ärsyyntyä siinä vaiheessa kun homma alkaa vituttaa liikaa. Ei tässä mitään hyväntekijöitä olla, satutaan vaan asumaan samassa asunnossa. Ja onhan se niinkin että minkä vain "lainailemisesta" kertyy ajan mittaan isompi summa.

Anonyymi kirjoitti...

vertauksista aina kaukon tunnistaa :D

"hiplailla matkalla pintoja yhtä tottuneesti kuin menestynyt kitaristi bändäreitään"
:D reps