lauantai 23. elokuuta 2008

Peikkometsän prinssi, Luku III

Näin olemme saapuneet tämän jatkokertomuksen kolmanteen osaan, joka myös päättää koko saagan. On aika ottaa nenästä kiinni ja sukeltaa antisankarimme pesäluolaan. Tämän sukelluksen aikana selvitämme näyttääkö Ivanin asumus huonekalumainoksen kliiniseltä mallikodilta vai tehomaatalouden jaloista evakkoon lähteneen psykoottisen navettatontun asuinkololta.

Ivanin huone, tai tarkemmin sanoen pesäonkalo, on täysin omaa luokkaansa. Koska Ivanilla on tapana pitää oveaan selkosen selällään päiväkausia, on muiden mahdoton olla näkemättä pesän saastaista sisältöä. Ja siinä sitä onkin katseltavaa kerrakseen. En ole ikinä nähnyt mitään vastaavaa sisätiloissa. Ulkonakin vain muutaman kerran ja silloin yläpuolella liiteli valtava parvi lokkeja.

Ivan on hamstraaja. Hän kerää erityisesti roskiksesta löydettyjä rikkinäisiä esineitä eikä varsinaisesti heitä mitään pois. Niinpä rikkinäinen roju täyttää Ivanin huoneen jokaisen sopukan. Kun sekaan lisätään vielä ulkoa kulkeutunut sora, multa ja roskat sekä lattialle levitetyt laskut, koulupaperit ynnä muut dokumentit sekä suuri määrä erilaisia autonosia, työkaluja, vaatteita, ruuanlaittovälineitä, jätesäkkejä, patjoja, kaljatölkkejä, ruuantähteitä ja tupakantumppeja, saadaan tulokseksi jokseenkin täydellisesti varustettu Ivan-peikon pesäluola. Kokonaisuuden kruunaa vielä räjähtänyt spray-maalipullo, joka on levittänyt sisältönsä pitkin poikin tätä sisustustaiteen riemuvoittoa.

Tavaramäärän kuvaileminen ei yksinään vielä riitä antamaan riittävän kattavaa kuvaa pesäluolan sisustusarkkitehtuurista, vaan lisäksi täytyy antaa jonkinlainen käytännön esimerkki törkyisyyden tasosta. Yksi tällainen esimerkki voisi olla se, että pahimmillaan Ivanin huoneessa ei ole mahdollista edetä normaalisti kävellen, koska lattian peittää ohuimmillaankin polven korkuinen romukerros eikä paljasta lattiapintaa ole näkyvissä. Kenties tehokkain etenemismuoto rojumeressä olisikin reipas rintauinti.

YIT teki taannoin yllätystarkastuksen Ivanin huoneeseen ja äänistä päätellen tarkastajat järkyttyivät suuresti näkemästään ja haistamastaan. ”Täältä se haju tulee” ja ”Uskomaton läävä” olivat kommentit ennen kuin tarkastajat lähtivät yskien ulos. Luonnollisestikaan tarkastus ei johtanut mihinkään toimenpiteisiin vuokranantajan puolelta.

Monet lukijat ovat vaatineet kuvia, ja on totta että pelkässä tekstimuodossa tämä juttu jäisi varsin pahasti lukijan mielikuvituksen varaan. Ongelmana on kuitenkin se, että vaikka Ivanin ovi olisikin auki niin emme tietenkään voi tänne mitään kuvia toisen ihm...olennon yksityisestä huoneesta kaiken maailman ihmeteltäväksi laittaa.

Jonkinlaista visuaalista mielikuvaa voi kuitenkin huoneesta saada oheisista kuvista jossa Ivan on kasannut osan huoneensa sisällöstä yhteisiin tiloihin etsiessään jotain tärkeää dokumenttia arkistointijärjestelmänsä syövereistä. Huomionarvoista on, että vaikka yläkerran yhteiset tilat täyttyivät Ivanin romuista, hänen huoneensa oli edelleen niin täynnä törkyä ettei lattiaa ollut näkyvissä.
Ivanin kanssa eläessä ei voi välttyä ajatukselta että jakaa huoneiston jonkin eläimen kanssa. Ivanin aiheuttama sotku on niin totaalisen epäinhimillistä, että sen rinnalla oma huone tuntuu sotkuisimmillaankin kuin steriililtä leikkaussalilta. Vielä Ivanin sotkemiskykyä ihmeellisempi ja käsittämättömämpi on hänen kykynsä ja halunsa asua ja elää tämän sotkun keskellä.

Luonnollisesti sotku ei rajoitu vain Ivanin omaan huoneeseen, vaan leviää myös yleisiin tiloihin, joista me muut turhaan yritämme sitä siivota. Tuntuu, että Ivan valtaa alaa, eli sotkee ja levittää rojujaan niin tehokkaasti, että vastaan on lähes mahdoton taistella. Yhden suursiivouksen jälkeen kestää vain muutamia päiviä ennenkuin kämppä on taas täynnä autonosia ja keittiöön kävelemiseen sekä ruuanlaittoon tarvitaan sisäkenkiä ja kumihanskoja.

Ivanin epäinhimillisestä käytöksestä ja elintavoista huolimatta tämän ulkomuoto on kuitenkin siinä määrin ihmisen kaltainen, että emme ainakaan kovin suurella varmuudella voine lukea häntä kuuluvaksi esimerkiksi ihmisapinoiden tai alempien kädellisten lahkoihin. Vahvin vaihtoehto lieneekin siis, että keskuudessamme elävä olento kuuluu jonkinlaisten peikkojen, maahisten tai menninkäisten heimoon. Kenties DNA-testi kertoisi totuuden Ivanin syntyperästä.

Varmaa on vain se, että Ivanin entiset seinä- tai maakolonaapurit huokaisivat helpotuksesta viime syksynä, kun Ivanin matka kävi kohti Suomenmaata. Peikkometsän prinssin oli tullut aika merkata itselleen oma reviiri – oma valtakunta.

Ja sen hän tosiaan teki.

35 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielettömän hauskoja (ja "hauskoja") nämä kertomukset! :D Kyllä vaatii hermoja asua tuollaisen kanssa, minä en ehkä siihen pystyisi.

ZXC kirjoitti...

Tarvitsisin Takuumusikaaliseen luolaan™ uuden patjan. Mahtaisiko teiltä löytyä ylimääräistä patjaa ilmaiseksi lahjoituksena työttömälle käämijälle. Olen syksyn mittaan tulossa Helsinkiin käymään heti kun saan Saabin mootorin vahdettua ja puukaasuttimen toimimaan, bensaan ei työttömällä ole varaa.

http://yrjomaki.blogspot.com/2007/11/takuumusikaalinen-luola.html

Anonyymi kirjoitti...

Tosta kuvaamisesta vielä, yleisiä ja yhteisiä tiloja voi ja saa kuvata. Tämän sankarin kämppä on kuitenkin kotirauhan piiriin kuuluvaa aluetta, joten ymmärrän hyvin että Fabio, Cestor ja Kauko eivät pistä kuvia julkisuuteen. Tekevät siinä ihan oikein.

Vaikka tätä blogia seuraa koko ajan ja kieli pitkällä odottaa uutta tarinaa, kannattaa muistaa että joku saattaa vetää herneen nenään, jos Ivanista ja sen luukusta pistää kuvaa jakeluun.

Mut hyvä juttu pojat, että jaksatte laittaa uutta tekstiä nettiin :) tätä on odotettu taas muutama päivä.

Anonyymi kirjoitti...

Onkos teillä käyny mielessä pienten lisätulojen hankkiminen kiertokäynneillä? Teillä kuitenki on ilmeisen harvinainen olento kämpässänne. Varmasti teiltä päin löytyis porukkaa, joka pari rahaa suostuu maksamaan peikon ja sen pesäkolon näkemisestä

Anonyymi kirjoitti...

Vasta löysin tämän blogin. Naurattaa niin että vatsaan sattuu, vaikka itkua tekisi mieli vääntää. Onhan tuo jotain ihan järkyttävän kamalan paskamaisen hirveää.

Kaiken huippuhan olisi, että Ivan saisi jotenkin tietää tästä blogista ja haastaisi teidät oikeuteen kunnianloukkauksesta tai jostain vastaavasta. Olisi jotenkin "täydellinen" loppu tälle tarinalle.

Unknown kirjoitti...

Enpä usko, että Ivanin älynlahjoilla ja keskittymiskyvyllä varustettu henkilö eli Ivan itse, kykenee haastamaan ketään oikeuteen ja vaikka kykenisikin, niin hän luultavasti unohtaisi saapua oikeudenistuntoon ja syytä kysyttäessä hän vain toteaisi pettämättömään tyyliinsä:

"I forgot..."

Olavi kirjoitti...

suurin asia mikä mulla tässä koko jutussa ihmetyttää on näiden kirjoittajien sairaanomainen kärsivällisyys. Itsekkin soluasunnoissa jätkäporukalla asunut niin jos tuommonen ivan ois siellä ollu niin kyllä me oltais jo kolmestaan käyty viemässä se saunan taakse vähän juttusille jo ekan viikon jälkeen. ei jumalauta. tehkää ny jotain! Ivani on hullu mutta te olette vain järkyttäviä vässyköitä.Mut hauskaa tekstiä ei siinä : D

Anonyymi kirjoitti...

Jos noi jätkät tekis Iivanalle jotain, niin me ei saatais lukea tätä hulvatonta shittiä enää :(

Kavereilla on kyllä hermot ja kärsivällisyys kuin pyhimyksillä :)

Anonyymi kirjoitti...

Tuollaisella mielenrauhalla kannattaisi jo pistää firma pystyyn ja ryhtyä konsultoimaan ihmisiä tittelillä "Anger Management". Viikon kurssin jälkeen tulee pystyä asumaan viikonloppu Ivanin naapurissa huutamatta kertaakaan.

Ja rahaa tulee ovista ja ikkunoista.

Anonyymi kirjoitti...

Kaverit pisti linkin tähän blogiin, kun kerroin muuttavani soluun :D Loistavasti kirjoitettu, en ole vähään aikaan nauranut näin!

Anonyymi kirjoitti...

"Vielä Ivanin sotkemiskykyä ihmeellisempi ja käsittämättömämpi on hänen kykynsä ja halunsa asua ja elää tämän sotkun keskellä."

Samaa voisi sanoa teistä. Teille kuitenkin sitä toista kämppää tarjottiin. Laatublogi, iso kiitos näistä kirjoituksista. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Karmivaa luettavaa.
Karmivaa siinä mielessä, että tämä Ivan ilmiselvästi kärsii pahoista mielenterveysongelmista (skitsofreenikko?). Itse yrittäisin hankkiutua äkkiä kämpästä ulos, jos Ivania ei sieltä hoitoon saada. Ei vaadi kuin yksi romuläjään ja öljyyn tumpattu tupakka ja teiltä parhaimmassa tapauksessa palaa vain kämppä, pahimmassa toverit kans.

kauko kirjoitti...

""Vielä Ivanin sotkemiskykyä ihmeellisempi ja käsittämättömämpi on hänen kykynsä ja halunsa asua ja elää tämän sotkun keskellä."

Samaa voisi sanoa teistä."


Jutussa oli kyse Ivanin huoneesta, joka on aivan eri planeetalta kuin yhteiset tilat. On yhteisissä tiloissakin toki sotkua, mutta tähän me liittoutuneet puutumme aina silloin tällöin. Eräästä tällaisesta operaatiosta lisää myöhemmin.

Anonyymi kirjoitti...

Kerroin kaverille harkitsevani muuttoa halvan solun tai kalliin yksiön väliltä, kun muutto on edessä uudelle opiskelupaikkakunnalle. Kaveri laittoi linkin tähän blogiin.

Todella hyvin toteutettu, kiitosta vaan pojat. Olette taivaspaikkanne ansainneet.

SP

Anonyymi kirjoitti...

We want more!

Anonyymi kirjoitti...

Vai että saunan taakse? Ja seuraavana hetkenä olisitte syytteessä ilmeisesti vähintäänkin pahoinpitelystä.

Ja näille jotka sanovat että ilmoittakaa poliisille kyllä hyö hoitaa.. Mitäs veikkaatte että tällainen ilmeisesti ihan karvan verran päästään vialla oleva henkilö saattaa tehdä KUN hän tajuaa (tai saa tietää) kuka hänestä on ilmoittanut?
Ei se poliisi heti ensimmäisenä ketään vie pois jos ei ole selvästi tapahtunut jotain vakavaa rikosta, pelkkä uhkaus ei riitä mihinkään. ..ja poisviennin jälkeenkin on erinomaisen mahdollista, että kyseinen henkilö pääsee täysin vapaaksi kulkemaan pitkin katuja ja kujia, miettimään että kukahan ilmoitti ja ketä saa kiittää.

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy kysyä, että millähän eväillä tämä yksilö on otettu korkeakouluun(?) opiskelijaksi?
Vaihto-opiskelija? Selvitti pääsykokeet? Mitenkäs viisumi, venäjältäkö hän oli?

Ave kirjoitti...

"Vahvin vaihtoehto lieneekin siis, että keskuudessamme elävä olento kuuluu jonkinlaisten peikkojen, maahisten tai menninkäisten heimoon. Kenties DNA-testi kertoisi totuuden Ivanin syntyperästä."

Ei kyllä minä oon tullut siihen päätelmään, että olette löytäneet sen evoluution puuttuvan renkaan! :)

Loistavaa juttua pojat! Tätä kaipaa vaan koko ajan lisää ja lisää. Ja voimia teille näin valitettavassa tilassa!

Anonyymi kirjoitti...

Onko mafia vienyt Ivanin, vai mitä lienee tapahtunut?

Anonyymi kirjoitti...

kuha Ivan muuttaa tuolta pois, löytyyköhän kovin helposti uutta vuokralaista :D mietin vaan, että jos sitä joku tulee kattomaan, saattaa kämppä haista suhteellisen kuvottavalle.

Anonyymi kirjoitti...

Olette näköjään lopettaneet kirjoittelun. Muuttiko Ivan takaisin Venäjälle?

Fabio kirjoitti...

"Olette näköjään lopettaneet kirjoittelun. Muuttiko Ivan takaisin Venäjälle?"

Kiireisiin ja laiskuuten vedoten, on hieman kirjoitustahti hidastunut. Uusia juttuja on kuitenkin lähiaikoina taas tulossa.

Anonyymi kirjoitti...

Kun opiskelijakommuuneista on kyse niin eikö ketään ihmetytä, ettei Ivan ole kenenkään naapuri, tai kukaan opiskelijakommuuneissa / koululla oleva ole Ivaniin törmännyt ?

Anonyymi kirjoitti...

minä olen törmännyt, siellä se kyseisellä kampuksella viipottaa paita auki polkupyörällä tuhatta ja sataa.. tosin nyt ei ole näkynyt vähään aikaan, onkohan se kunnossa?

Anonyymi kirjoitti...

Tää on mahtiblogi, oli sitten totta tai ei :D. Voimia, itse olisin varmaan ampunut ivanin ja istunut hymyssä suin linnassa ekan 2 tunnin yhteiselon jälkeen:DD. jatkoa odotan innolla:D

Anonyymi kirjoitti...

Taas on hyvin luettu aiemmat kommentit.. Tuolla jo aikaisemmin eräs Ivanin "autokorjaamon" uhri kirjoitti ja lupaili kutsua liittoutuneet kaljalle.

Anonyymi kirjoitti...

Hauskaa luettavaa. Harmi vaan, että uutta luettavaa tulee enää harvakseltaan. Mielenkiinto lopahtaa :(

Anonyymi kirjoitti...

milloinkas tulle lisää tkstiä on meenan hulvaton tarina joka piti kerralla lukea kokonaan, ja totaali repeäminen tuli kun kuuntelin ääninäytteen. venäjää ymmärtävänä se oli mulle aika koomista

Panu kirjoitti...

Jaa-a.

Kun asuin vielä Turun Ylioppilaskylässä, minulla oli juuri tuon kuvauksen mukaista, koska tuhatta kirjaa on mahdotonta saada mahtumaan pieneen opiskelijakämppään, ainakaan laistamatta siivouksesta.

Mikä merkillisempää, se kämppä, johon muutin avoliittoa asumaan tyttökaverini kanssa, on paljon isompi - mutta eivät ne kirjat sinnekään mahtuneet!

Mutta nyt ainakin pystymme pitämään paikat edes siedettävän puhtaina.

Panu kirjoitti...

Ja vanhana kyökkiryssän solkkaajana en malta olla lisäämättä, että blogin nimi on valitettavasti virheellistä venäjää, tosin virhe on ymmärrettävä. Oikea sana on соклеточник.

Unknown kirjoitti...

lisää tätä

Anonyymi kirjoitti...

"Kiireisiin ja laiskuuten vedoten, on hieman kirjoitustahti hidastunut. Uusia juttuja on kuitenkin lähiaikoina taas tulossa."

Tästä on melkein kuukausi jo! Lisää tarinaa kiitos...

Anonyymi kirjoitti...

Ivan on selvästikkin Moukahainen.

Jinchu kirjoitti...

Käväisi tossa mielessä että missähän se Ivan mahtaa nukkua jos se huone on täynnä rojua, mutta sitten muistin että te aiemmin kirjoititte ettei tämä sankari taida juuri nukkua

Borderline Happy kirjoitti...

Kyllä on aamu parantunut huomattavasti tätä lukiessa :D
Painajaismaiset naapurini kun herättivät keskellä aamuyötä ja sitä kautta tekemisen puutteessa eksyin lukemaan tätäkin blogia.
En ole vielä aivan varma kumpi on pahempi.. Asuin..eh.."toverinne" vaiko alakertani vähintäänkin erikoiset asukit.
Toisaalta minun ei tarvitse sentään kaiken aikaa katsella naapureitani.