perjantai 6. helmikuuta 2009

Velkomisen vaikeus

Eivät ole Ivanin oikut helposti hallittavissa. Ei ole Ivan liion periksiantava eikä pompoteltava persoona, kun on kyse Ivanilta ruplia anovista velkojista tai Suomen valtion virkamieskoneistosta.

Arkipostin lisäksi on posteljooni alkanut jakaa huoneistoomme Ivaninille suunnattuja kirjeitä, joiden lähittäjiksi on merkitty muun muassa perintätoimisto(ja) sekä kaupungin käräjäoikeus. Emme ole kirjanneet vastaanotettujen lähetysten määrää mustaan vihkoomme, mutta varovasti veikaten erinäiset velkojat ja valtion tahot ovat lähestyneet Ivania yhteensä kymmenillä kirjeillä.

Mitä ilmeisimmin itäinen asukkimme itse ei ole ollut yhtä kiinnostunut kirjallisista huomionosoituksistaan, sillä avaamattomat kirjeet ovat lähes poikkeuksetta päätyneet lojumaan Ivanin huoneen lattialle tai keittiön pöydälle - samalle pöydälle, jolle Ivan on asuinkumppaneiden ihmeteltäväksi jättänyt tiliotteitaan, verkkopankkitunnukset, pankkikortin PIN-koodin ja muita arkaluontoisiksi luokiteltavia dokumentteja.

Valikoivasti postiaan tarkasteleva Ivan on keittöön kasaantuvista kirjekasoista päätellen ainakin puhelinyhtiöiden puolesta velkovien toimistojen listoilla tunnettu tapaus. Eikä pahan Ivanin tuhmia tekosia ole varmasti unohtanut myöskään useamman tuhannen euron laskulla Ivania muistanut opiskelija-asuntosäätiö.

Ivanin huolettomasta elämänasenteesta meillä kaikilla olisi varmasti opittavaa. Ehkä hitusen verran huomisesta huolehtiminen lienee kuitenkin paikallaan, ellei suunnitelmissa ole siirtyä ajasta iäisyyteen tai Suomalaisesta siviilielämästä Israelin armeijaan.

Terveiset toivottaen,

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No Ei sillä taida vahvasti mennä...

Anonyymi kirjoitti...

Pitäkää tavaranne visusti tallessa, jos ovella sattuisi käymään ulosottomies kinuamassa pääomaanne. ;)

Minullekin tulee satunnaisesti karhukirjeitä edellisen vuokralaisen nimellä, vaikka muutin asuntoon jo alkusyksystä. Postia tuli edellisen kerran viime kuussa, jolloin lähettäjä oli vaihtunut perintötoimistoksi. Tiedä vaikka täältä haluttaisiin seuraavaksi ulosmitata telkkari...

Anonyymi kirjoitti...

Sinä päivänä ku Ivan häippäsee, ni myös kaikki teijän irtaimisto häippäsee.

Varmaan osasitte jo tän ihan ite päätelläkkin.

Anonyymi kirjoitti...

Milloin Ivan muuten lähtee? Luin koko blogin kirjoitukset yhdeltä istumalta ja ihmettelen miten ootte kestäneet ja kestätte yhä. Itse en olis kestänyt kuukautta pidempään. Onneks keksitte dokumentoida tän ihmeellisen elämänmuodon edesottamukset..

Panu kirjoitti...

Käräjäoikeudelta? Jos Ivan ei saavu käräjäoikeuteen, Ivanille määrätään uhkasakko. Jos Ivan ei uhkasakosta huolimatta saavu käräjäoikeuteen, poliisisetä tulee Ivania hakemaan. Tämä tapahtuu niin varmasti kuin aurinko laskee illalla ja nousee aamulla. Pääsette pian todistamaan kohtausta, jossa poliisisedät kantavat rimpuilevan Ivanin mustaanmaijaan. Ja minulla on sellainen kutina, että siltä reissulta Ivan ei enää palaa solukaveriksenne.

Panu kirjoitti...

Se tietysti on ongelma, että teknisillä taidoillaan Ivan on saattanut askarrella jonkinlaisen ampuma-aseen kaltaisen härvelin, jolla hän sitten yrittää puolustautua poliiseja vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

ei ne enää telkkareita hae.

Keittiövaaka kirjoitti...

Huh, aika karmeita juttuja olette tänne dokumentoineet! :D Tsemppiä vaan teille!

Anonyymi kirjoitti...

We want more, we want more!! :)

Anonyymi kirjoitti...

Mitään tavanomaista kodin irtaimistoa ei ulosmitata. Jos nyt ihmisillä ei sentään ole suunnattomia taideaarteita kotona, ei ole pelkoa, että vietäisiin vahingossa kämppiksen velkojen maksuksi yhtään mitään.

Anonyymi kirjoitti...

voi lissee lissee!!!

Anonyymi kirjoitti...

Taitaapa velkojat jäädä nuolemaan näppejään. Kaverihan elää selvästi kädestä suuhun. Jos asuntosäätiö ei edes yritä hankkia häätöä, koska "se on niin pitkällinen prosessi" (VMSNO?), niin eihän hän sieltä lähde kuin kulumalla.

Verkkopankin yms. tunnuksien sijainnilla ei varmaan ole hirveästi väliä, kun ei siellä kuitenkaan ole mitään vietävää suurimman osan aikaa.

Jos Ivanilla ei jo ole maksuhäiriömerkintää, niin kohta on. Siinä vaiheessa asiointi pankkien, vuokranantajien yms. kanssa vaikeutuu. Kuka enää vuokraa asuntoa tarkistamatta maksuhäiriöitä?

Anonyymi kirjoitti...

Naapurissa asui aikanaan venäläinen perhe. He aina heittivät pankista tulleet tiliotteet repimättömänä tai mitenkään sensuroimattomana täysin avonaisena päälimmäiseksi paperinkeräyslaatikkoon. Josko tuo huolettomuus on tovereilla verissä.