torstai 10. heinäkuuta 2008

Hullu, nero vaiko hullu nero?

"Psykoottiseen maniaan liittyy selvä todellisuudentajun häiriö. Psykoottisesti maaninen henkilö voi uskoa tehneensä kuolemattomia keksintöjä, olevansa uskonnollinen merkkihenkilö tms. Hänellä voi olla myös harhaelämyksiä samaan tapaan kuin skitsofreniassa."

Erilaisia harhaelämyksiä venäläinen potilaamme saattaa kokea silloin tällöin. Vai miten täytyisi tulkita esimerkiksi kilpaa huutaminen itsensä kanssa tai huonekaluja vastaan taistelu? Juuri tänään(kin) heräsin äänekkääseen kinasteluun, jota Ivan kävi itsensä (tai kuvitellun vastustajansa?) kanssa. Hänen äänialansa on uskomattoman laaja, vaikkei hän valitettavasti pysty käyttämään sitä laulaessaan.

Kiistämätön tosiasia lienee, että Ivan on avainhenkilö alamaailman (jonka kauko myöhemmin ottaa tarkemman tarkastelun kohteeksi) poliittisella kentällä, sillä kuka tahansa pikkurikollinen tuskin on pääministeri Putinin tappolistalla. Onhan Ivan merkittävä liikemaailman ihminen myös paikallisella tasolla, sillä silloin tällöin joudun opastamaan satunnaisen kulkijan avoimesta ovestamme sisään - "where is the guy who fixes cars?"

Vain päiviä sitten musta mies tarvitsi autolleen huoltajaa. Kävin kertomassa Ivanille, että häntä odotetaan alaovella. Ivan hätääntyi pahasti ja oli valmiina syöksymään ikkunasta ulos. Kerroin, että ovella kysytään "miestä joka korjaa autot". Ivan helpottui ja varmisti, ettei ovella siis ollut virkavaltaa tai muita viranomaisia. Ehkä hän on näpistänyt kaupasta tikkarin?

Niin innovatiivinen idea kuin pimeän autokorjaamon perustaminen opiskelija-asuntolan yleiselle parkkipaikalle onkin, on Ivanin luovan ajattelun suurin innovaatio kuitenkin vetyauto, jollaiseksi hän aikoo valjastaa parikymmentä vuotta vanhan ruosteisen Opelinsa.

Auton tekniikkaa ei tarvitse muokata uuden tyyppisen polttoaineen käyttöä varten, vaan vetyä voi tankata tavalliseen bensatankkiin. Ilmaista polttoainetta on tarjolla loputtomasti: opiskelija-asunnon vedestä ei peritä erillistä maksua, ja pistorasiasta tuleva vihreä sähkövirta on myös ilmaista. Ivan aikoo erottaa vedyn vedestä platinaputken avulla sähkövirta apunaan.

Odotamme lähitulevaisuudessa mediaa kerääntyväksi tienoille sankoin joukoin, sillä Ivan vihjaili keksintönsä niittävän suurta mainetta - "don't wonder if there's reporters soon."

Ivanin kultakalan muistin ja rauhattomuuden tuntien, lienee syytä odottaa median sijaan uusia ja entistä suurempia keksintöjä kuin ideoiden toteutumista.

Terveisin,

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Hurjia juttuja. Olisivat muuten hauskoja, mutta jos Ivanilla TODELLA on kaksisuuntainen mielialahäiriö, se ei ole naurun asia. Hänet pitäisi kiikuttaa hoitoon eikä naureskella sivusta toilauksia. Se on vakava sairaus. Ja oli mikä oli, ei hän kovin terveeltä tosiaan vaikuta... Siksi hymyni vähän hyytyy tätä blogia lukiessa. Itse olen bipolaarinen, joten tiedän mistä puhun.

Toivon myös, että ihmiset eivät tämän perusteella saisi lisää vettä myllyynsä; "joo venäläiset on just tollasia likasia!" Olen asunut Venäjällä, ei siellä noin käyttäydytä. =) Toki osa varmaan, mutta niin osa suomalaisistakin elää paskassa. Kokemuksena tyttö, jolle vuokrasin kämppäni pariksi kuukaudeksi: karmeassa kunnossa kaikki, meni 3 pv siivota!

Tosin kokemusta on yhdestä venäläisestäkin, ehkä Ivanin serkusta tai jostain: korjasi pyöriä makuuhuoneessani ilman alustaa. Korkkimatto pilalla. Ei tiskannut ikinä, pölli ruokavälineitäni ja ruuvimeisselit jne.

Mutta näitä siis löytyy kai joka kansasta!

Anonyymi kirjoitti...

Ette muuten ole muistaakseni ole kertoneet mitä Ivan opiskelee. Insinööriaineksia ainakin tuntuu olevan :D

Cestor kirjoitti...

Marinalle:

Ei meitä ole Ivanin toiminta naurattanut enää moneen kuukauteen.

Tilanne on kuitenkin monimutkainen monessakin suhteessa.

Jos Ivanin toilailuja todella pääsisi seuraamaan sivusta, olisi ehkä helpompi puuttuakin asioihin.

Olen kanssasi täysin samaa mieltä siitä, ettei toverimme terveeltä vaikuta.

Henkilökohtaisesti en tahdo ottaa sitä riskiä, että Ivan kuulisi minun vinkanneen hänen voinnistaan valkotakkisille.

Varmasti hänen epäilyksensä ensimmäisenä juuri minuun (sekä Fabioon ja kaukoon) kohdistuisivat, sillä Ivan ei ole tyhmä.

Ivan on venäläinen, mutta kirjoitamme hänestä yksilönä. Emme syytä Venäjää tai maan kansalaisia Ivanin käytöksestä, mutta ei ole mielestäni myöskään mitään syytä jättää oleellista seikkaa Ivanin taustoista mainitsematta.

Luotan lukijoiden fiksuuteen siinä suhteessa, että jokainen osaa itse muodostaa oman kuvansa Venäjästä ja venäläisistä, eikä tee sitä pelkästään tämän blogitekstien pohjalta.

Sottapyttyjä löytyy varmasti jokaisen kulttuurin keskuudesta.

hanskille:

Insinööriopintoja. =)

Anonyymi kirjoitti...

Ettei vain EVTEKin insinööriopiskelija? Vai mikä se nykyään on... Metropolia?

Anonyymi kirjoitti...

Niin en kokenutkaan että te yleistäisitte venäläisiä Ivanin kaltaisiksi, esitin vain toiveen että toivottavasti lukijat ei tulkitse kaikkea Venäjä-vihamielisten lasien kautta! =)

Vaikea sanoa, miten Ivan saataisiin valkotakkisten hoitoon... Kun ketään ei kai voi lääkäriin pakottaa. Mutta jos se pahemmaksi menee niin kai sitten voi jo soittaa vaikka poliisin, joka toimittaa tyypin vaikka Auroraan?!