perjantai 11. heinäkuuta 2008

I will gjet the money, somehow...

Ivanin päivittäinen kolmivuorotyö pimeän autokorjaamonsa parissa tuo hänelle tällä hetkellä arviolta noin 100 euron kuukausiansiot. Tästä luonnollisesti täytyy vielä vähentää mahdolliset korjattaville autoille aiheutuneet vahingot, materiaalikulut ja työvälineet, joten tulot taitanee mennä hieman pakkasen puolelle. Tämä ei kuitenkaan estä Ivania suunnittelemasta autokorjaamonsa tulevaisuutta, ja hyvin valoisaltahan se tulevaisuus näyttää, ainakin Ivanin mielestä.

Liiketoiminta käynnistyi siis jo Ivanin asuessa Venäjällä, ja viime syksyinen muutto suomeen toi bisneksen uusille autoapajille. Suomi on kuitenkin vasta välietappi hänen korjausbisneksen suurissa tulevaisuuden suunnitelmissa. Ivan on nimittäin ajatellut laajentaa toimintaansa aina Kanadaan saakka, jolloin hänen kuukausiansionsa tulevat olemaan vähintään 3000 euroa. Kaikki tulot luonnollisesti verottajan ulottumattomissa.

Harmi ettei Ivanin tulot ole vielä tänäpäivänä tuota luokkaa. Nimittäin vesivahinkoremontin mukana tuoma laskusumma on ainakin opiskelijalle ja monelle muullekin tähtitieteellinen. Mistä tämä lasku sitten koostui?

- kosteusmittaukset
- 1-3 työntekijää
- yhteensä n. 5 työpäivää
- 2 viikon kuivauskaluston laitevuokrat
- materiaalikustannukset

Ja lopullinen summahan oli n. 4000 euroa...

Ivanin saadessa tietää, että koko remonttilasku tulee hänen maksettavakseen, hän tokaisi "I will gjet the money, somehow..". Epäselväksi jäi miten hän rahat aikoo hankkia, mutta remontin aikana hän muunmuassa oli repinyt auki pankilta minulle tulleen kirjeen, joka sisälsi tarkat tilitiedot saldoineen. Kirjekuoreen hän oli kirjoittanut "opened by mistake, Ivan".

No, mutta minkäs teet, vahinkoja sattuu.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Cestor: Valoa tunnelin päässä! Kohta Ivan joutuu velkavankeuteen, Jonka takia koulu keskeytyy -> Ivan joutuu palaamaan kotimaahansa.

Cestor kirjoitti...

Ivan ei voi palata kotimaahansa. Venäjän rajalla häntä odottaa Vladimir Putin ase kourassa.

Anonyymi kirjoitti...

varmasti mukavaa Ivanin elämä kun suomalaiset ovat niin ymmärtäväisiä häntä ja hänen kulttuuriaan kohtaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kaveri on mielisairas, ei siinä mistään kulttuurista ole kysymys..

Anonyymi kirjoitti...

Opiskeleeko Ivan jotain? Todella kiinnostaisi tietää, millaista uraa hän opintojensa pohjalta suunnittelee... ja miten hän siellä pärjää!

Blogi on aivan mieletön! lähetän sen veljelleni, joka piti solukämppistään Hevi-Tapsaa epäsiistinä...tämän jälkeen tapsa tuntuu varmasti unelmakämppikseltä! :D

Anonyymi kirjoitti...

Ei tässä nyt pelkästä kansallisuudesta taida olla kyse, johonka anonyymi tuossa ylempänä takertui. Typerän Ivanista tekee hänen toimintansa, tuskin tuossa on mitään tekemistä kulttuurien törmäämisen kanssa. Kyllä niitä aivottomia oman tiensä kulkijoita löytyy suomalaisistakin.

Sitä saa mitä tilaa, ei tässä oo kyse mistään "suomalainen sortaa poloista venäläistä"-jutusta. Sanoohan sekin jo aika paljon Ivanista (kertomansa perusteella) se, että hän ei tule edes omassa maassaan toimeen muiden kanssa.

Ivanin kaltaiset muiden yli kävelijät ja aivottomat hyväksikäyttäjät joutaakin ajaa pois. Suosittelen blogin pitäjiä kääntymään ääritapauksissa oikeusaputoimiston puoleen, mikäli Ivanin toiminta alkaa vaarantaa muiden (=teidän) taloutta. Itse pääsin eroon vuokransa maksun laiminlyöneestä idiootista eroon viemällä asian oikeusteitse eteenpäin. Suosittelen myös pidättäytymään minkäänlaisista yhteisistä sopimuksista Ivanin kanssa, koska pahimmassa tapauksessa hänen tumpelointinsa voi kaatua teidän niskaanne.

...aika kalliin oppitunnin sai Ivan pyykinpesemisestä :D