maanantai 14. heinäkuuta 2008

Säännöt on tehty rikottaviksi

Niinkuin kaikissa taloyhtiöissä ja asunnoissa on määritelty tietyt säännöt miten asunnossa tulee asua ja käyttäytyä. Näin on myös meidän vuokranantajamme tehnyt. Kun kyseessä on soluasunto, kuten meidän tapauksessa, säännöt ovat yleensä tiukemmat. Käyn tässä kirjoituksessa yksitellen läpi meitä asumiseen koskevia sääntöjä ja miten Ivan niitä omalla tavallaan noudattaa tai jättää noudattamatta.

"Yhteisissä tiloissa on liikuttava meluttomasti ja turha oleskelu niissä on kielletty." Ivanin, jo ammattilaisen varmuudella harrastama ympärivuorokautinen kantapääkävely kaikuu jokaisen soluhuoneen rakenteissa. Ivan tykkää myös oleskella, tai toisin sanoen istua ja maata asuntomme rappusissa ja keittiössä.

"Yhteisten tilojen käytössä on noudatettava erityistä siisteyttä ja järjestystä." Ivan on sotkemisen ammattilainen, kaikki mihin hän koskee, likaantuu. Eikä hän välitä siivota omia jälkiään pois.

"Tavaroita saa säilyttää vain niitä varten varatuissa tiloissa, niiden säilytys muissa kiinteistön yhteisissä tiloissa sekä käytävillä on paloturvallisuussyistä ehdottomasti kielletty." Ivanin puuhanurkkaus rappusten alla ja käytävillä, ennen kuin se liittoutuneiden kanssa tyhjennettiin, sisälsi muunmuassa kompressorin, hitsauskaluston, lukemattomia määriä erilaisia työkaluja, paskaa ja bensaa... "Wjhat do you think abjout this smjell" - I don't know, smells like... - Aah, It's probably this fuel. Myöhemmin kaikki nämä tavarat ovat ilmestyneet takaisin, lukuunottamatta bensaa.

"Turvallisuussyistä lukituista ovista/palo-ovista kuljettaessa on huolehdittava siitä, että ne lukkiutuvat varmasti." Meidän asunnossamme on Ivanin jäljiltä aina avoimien ovien päivä, ja yö.

"Tupakointi on kielletty." Ei se taida olla... Ivan on viimeisen kuukauden aikana alkanut tupakoimaan, ja nyt lähipäivinä tupakointi on siirtynyt myös sisätiloihin. Lukuisista huomatuksista huolimatta tupakka savuaa edelleen.

"Ajoneuvojen pysäköinti on sallittu vain niitä varten varatuilla paikoilla. Ajoneuvon luvaton pysäköiminen ajoväylällä, piha-alueella tai toisen hallinnassa olevalla pysäköintipaikalla on kielletty." Ivanin autokorjaamo vaatii paljon tilaa, ja joskus sitä täytyy lainata muiden parkkipaikoilta. Silloinkun parkkipaikat ovat varattuna, asuntomme pelastustie soveltuu mainiosti autojen korjaus- ja säilytyspaikaksi.

"Romuajoneuvojen säilyttäminen pihoilla ja paikoitusalueilla on kielletty." Vaikka Ivan autoja korjaakin, niin ne voidaan luokitella romuiksi myös korjausprosessin jälkeen.

"Kotieläinten pitäminen soluhuoneistoissa on kielletty." Ivan EI tätä sääntöä ole vielä rikkonut, vaikka hänet voitaisiinkin kotieläimeksi jollain asteikolla luokitella.

Siinä järjestyssääntöjä vuokranantajaltamme. Ivan on siis käytännössä rikkonut kaikkia mahdollisia sääntöjä paitsi yhtä - kotieläimen pitämistä. Odotan innolla sitä päivää kun matkalla keittiöön vastaan kävelee jokin elukka, jonka Ivan on todennäköisesti löytänyt roskiksesta. Wjat do you think about my new pjet? I'm so hjappi... Ehkä silloin myös vuokranantajamme ryhtyy toimiin.

16 kommenttia:

Jyrsa kirjoitti...

Kommunaalinen asuminen karaisee ja virkistää. Kiitokset tästäkin kalibroinnista. Nyt varmaankin jaksan vielä puolitoista kuukautta olla huomauttamatta muuten mukavalle intialaiselle kämppikselle pelkät bokserit jalassa kirmaamisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Huh, heviö settiä. Sääliksi käy teidän puolesta. Ihme ettei tyyppi ole saanut vielä häätöä ja kukaan ei ole käynyt väkivaltaiseksi. Itse kyllä jo olisin. Surkuhupaisaa luettavaa, mutta hienosti kirjoitettua kuvausta henkilöstä ja hänen käytöksestään.

Anonyymi kirjoitti...

Teitä ei varmaan aina naurata tuon sankarin kanssa eläminen.
Toivottavasti Ivaneja ei ole tuon enempää, ainakaan tämän valtakunnan rajojen sisällä. En kestäisi päivääkään tuollaista heppua.
Lykkyä pyttyyn, ja suuret kiitokset hienosta blogista! Esa arvostaa.

- Pahavaatt

Anonyymi kirjoitti...

Lukemani perusteella voisin jo melkein väittää, että Ivaninilla saattaa jo omassa huoneessaan olla pieni söpö eläintarha vipeltämässä lattiatasossa :F

Ei voi muuta kuin toivottaa onnea projektinne kanssa. Pitää seurata aktiivisesti sen etenemistä :)

Anonyymi kirjoitti...

Lukemani kuvaukseni perusteella voisin lyödä vetoa että opiskelen Ivanin kanssa samassa oppilaitoksessa.

Kaveri näyttää juuri samanlaiselta kävelevältä katastrofilta kuin tämä blogi hänet kuvaakin. Valkoista kauluspaitaa ja puolialastomuutta myöten.

Monet koulumme oppilaat ovat saaneet nauttia tämän Ivanin alastomasta ylävartalosta koulumme käytävillä.

Tsemppiä vaan. Ei käy kateeksi. Blogi on sentään loistava. Juttu menee välillä niin hervottoman absurdiksi että ei uskoisi todeksi jos ei olisi tätä antisankaria elävänä nähnyt.

Anonyymi kirjoitti...

Tustuttuani ensin blogiinne, on minun pakko kysyä:
Eikö tuota saatanan sekasikiötä tosiaankaan saada häädettyä?


- StaG

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa lukiessani mieleen, että oletteko yrittäneet ottaa Iivanan itsensä kanssa nämä ongelmat jollain tapaa puheeksi? Teitä on kuitenkin kolme...

Anonyymi kirjoitti...

Hm, Ivan tuntuu olevan tavoiltaan varsin lähellä nykyisen Jyväskylän KOAS-soluni entistä vuokralaista, jonka jäljiltä mm. asunnon molemmat vessanpytyt olivat valkoisen sijasta ruskeita, ja kaikki seinät, lattiat ja jopa katot harmaita.

Keittiö oli täysin tuhottu ja vetolaatikosta löytyi sinne johdonmukaisesti eri laatikoihin pilkottu lauantaimakkara, joka oli asustanut siellä jo monta kuukautta.

Kyseinen kaveri oli myös jonkin sortin hullu, kuuleman mukaan harrasti myös yöepisodeja. Eli on näitä muuallakin, ja ihan suomalaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan loistavaa dokumentaatiota. Omasta puolestani toivon lisää, teidän puolestanne asemasodan loppua.

Anonyymi kirjoitti...

"Anonyymi sanoi...
Tulipa lukiessani mieleen, että oletteko yrittäneet ottaa Iivanan itsensä kanssa nämä ongelmat jollain tapaa puheeksi? Teitä on kuitenkin kolme..."

:DDDDDDDDDD


"Ei,me ollaan tässä vaan kateltu tätä kuukausitolkulla, eihän sitä kehtaa mitään sanoa."

Ahto Simakuutio kirjoitti...

Jos tätä tarinaa jatkuisi (asianomaisten ikäväksi pettymykseksi) pidempäänkin, tästähän saisi koostettua aivan uskomattoman kirjan joka menisi kaupaksi kuin homeinen näkkileipä... Upeaa dialogia kyllä, en ole alkuperäisen juoppohullun päiväkirjan jälkeen nauranut yhtä lujaa kuin tätä lukiessa.

Anonyymi kirjoitti...

Ivanista kannattaa kyllä työstää kirja, ties mikä myyntimenestys siitä tulisi :D

Sääliksihän teitä käy, vaikka tätä blogia onkin perkeleen hauska lukea. Eikö kannattaisi pyytää isännöitsijää visiitille vilkaisemaan minkälainen meno asunnossa on, jos ei kerran muuten usko?

Anonyymi kirjoitti...

Eikös se ole että vahingonilo on paras ilo? tässä tapaksessa ainakin :) teidän vahinkonne on meille helvetin isoa iloa ja jatkoa haluan nopeasti :)

Anonyymi kirjoitti...

Olen varmaankin ainoa, mutta minun oikeastaan käy tässä eniten sääliksi Ivania... Tyyppi voi olla venäläinen, hänellä voi olla ruuvit löysällä eikä hänen kanssaan asuminen varmasti ole herkkua, mutta en tiedä onko ihan "tarkoituksenmukaista" pitää kaverista netissä ilmeisesti hänen tietämättään blogia, jossa hänen tekojaan ja erityispiirteitään repostellaan julkisesti sekä esitetään yhtä jos toistakin psykiatrista diagnoosia.

Anonyymi kirjoitti...

"Turha oleskelu asunnon yhteisissä tiloissa on kielletty." Onpa tiukat säännöt, siis jos tuo pitää ymmärtää niin, ettei keittiössä saisi oleskella muutoin kuin ruokaa laittaessaan, tai ettei olohuoneessa saisi oleskella (!), jos tuossa kämpässä nyt sitten yleensä on olohuonetta. Luulisi että silloin kun kyse todellakin on yhteisestä asunnosta, asukkaat saavat oleskella vapaasti kaikissa yhteisissä tiloissa vuokranantajan asiaan puuttumatta. Niin se on ainakin meilläpäin ollut.

Anonyymi kirjoitti...

täähän on ihan paskaa, dont quit your dayjob mikäli sulla on sellanen, et ole mikään juhavuorinen